Foto priča: Bili smo na gala večeri otvorenja Mona Plaza Zlatibor hotela - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Foto priča: Bili smo na gala večeri otvorenja Mona Plaza Zlatibor hotela

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
20.12.2022.

Prošli tjedan naš tim bio je dio službenog i svečanog događaja koji je proslavio rebrandiranje i otvorenje hotela Mona Plaza Zlatibor, čime je obilježen ulazak Mona Plaza hotela u novu eru poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Velikom investicijom u rebrandiranje, Mona Plaza brend postao je hotelski lanac sa novootvorenim i redizajniranim hotelom u Zlatiboru. Podijelili su s nama kako je Mona Plaza ostala lider u inovacijama i posjećenosti, s obzirom na to da je Mona Plaza jedini hotelski lanac u Srbiji koji ima čak 74% popunjenosti kapaciteta u svakom trenutku.

 Tokom 17 godina poslovanja Mona Plaza Zlatibor hotel bilježi kontinuiran rast, pa je tako u 2022. sa ostvarenih skoro 70 000 noćenja, posjećenost hotela bila za 25% veća u odnosu na prethodnu godinu. Danas je hotel u Zlatiboru preuzeo nove standarde, sistem poslovanja i vizualni identitet Mona Plaza brenda, jer je dosadašnjim rezultatima i kvalitetom usluge nadmašio očekivanja tržišta.

„Imamo dugu istoriju na Zlatiboru i stekli smo neraskidivu vezu sa ovim mestom, ljudima i prirodom. Hotel je prevazilazio očekivanja tržišta i veoma brzo postao lider i po finansijskim rezultatima, posećenosti ali i vrednostima koje je gradio. Zato i jesmo danas ovde, kada će sinergija sa Mona Plaza brendom doneti mnogo, i za nas u kompaniji, ali i lokalnoj zajednici.

 

Ivan Vitorović, generalni direktor Mona Hotel Management grupe
 

Naša snaga su iskustva i znanje o lokalnim prilikama i mogućnostima, koje ćemo koristiti kako bismo Srbiju, Zlatibor i Mona Plazu predstavili svetu“, izjavio je Ivan Vitorović, generalni direktor Mona Hotel Management grupe i dodao „Kao domaći brend koji ima porodične preduzentičke korene, sada ulazimo u novu eru poslovanja, kada postajemo lanac hotela i želimo da postanemo vidljivi investitorima koji dele naše vrednosti, a koji žele da kroz franšizu ili ugovor o menadžmentu sa Mona Plazom poboljšaju svoje performanse i postanu deo prepoznatljivog brenda“.

 

Svečana gala večera povodom otvorenja Hotela Mona Plaza Zlatibor
 

Izjave generalnog direktora bile su samo uvod u večer zabave, ukusne hrane i prekrasnog ambijenta kongresnog centra koji je za ovu priliku bio okupan u elegantne i luksuzne crne i zlatne nijanse. Pampasi koji su savršen kontrast uređenju bili su prvo što možemo primijetiti pri dolasku na gala večeru, a brzo su nam osmijeh ukrali pažljivi pokloni smješteni na stolu za svakog od uzvanika.

 

Marija Perić, Bonjour.ba novinarkaU društvu predstavnika medija, influencera i uzvanika, večer smo započeli uz prosecco i nekoliko riječi, prvo od samog direktora Hotela Ivana Vitorovića, a zatim i ministra turizma i omladine Huseina Memića.

 Druženje smo zatim nastavili uz laganu pozadinsku glazbu i meni koji je savršeno sljubio tradicionalne namirnice sa modernom prezentacijom i pripremom jela. Kušali smo ukusno hladno predjelo i pokušali prepoznati sve tradicionalne namirnice unutar glavnog jela. Iznenađenje za sve prisutne bila je pjevačica Sara Jo, zaštitno lice Mona Plaza kampanje Truly Unique i dama čija je glazba bila zaslužna za pozitivnu energiju tijekom eventa.  

 

Hladno predjelo

Glavno jelo
 

„Pre godinu dana, sasvim slučajno, desio se spoj između mene i hotela u Beogradu iz kog su proistekla prijateljstva, uzajamno poverenje i sjajna saradnja. Meni je veoma drago što se moje ime povezuje sa domaćim brendom, pre svega mladim, novim brendom, i porodičnom kompanijom, za koju me posebno raduje njeno širenje. Ono što me istinski vezuje za brend Mona Plaza jeste taj osećaj pripadnosti, osećaj kao da sam kod kuće i sigurna sam da ću se tako osećati u svakom Mona Plaza hotelu. Za sve su to zaduženi zaposleni, divni ljudi koji se trude da svaki moj boravak učine jedinstvenim iskustvom“, izjavila je Sara Jo.

 Večer smo nastavili uz akustične verzije nekih od njenih najpopularnijih pjesama koje su nas brzo natjerale na ples i tu noć učinile zabavnom i posebnom.

 Nakon toga, mogli smo kušati čokoladni desert Šondina Olga koji nas je brzo osvojio punoćom okusa. 

 

Desert
 

No, nije dugo prošlo prije nego što nas je DJ-ica Sonja Pavlica privukla na plesni podij i motivirala da zaplešemo uz dobro poznate ritmove.

 

Sonja Pavlica, DJ-icaUpoznajte detaljnije Hotel Mona Plaza Zlatibor
 

Mona Plaza Zlatibor oslanja se u potpunosti na lokalne dobavljače, a naročito na nabavku lokalnih poljoprivrednih i prehrambenih prozivoda, čime se direktno osnažuje njihova proizvodnja. Investicijama i širenjem domaćeg hotelijerskog brenda, direktno se pomaže razvoju lokalne zajednice, utiče se na razvoj novih standarda u industriji, ali indirektno, veoma su značajne i za nacionalnu ekonomiju.

 Ove godine, zaposleni ovog hotela su zasadili 17 sadnica lipa na Čolovića brdu na Zlatiboru, a volonterskim radom pomogli su najmlađima, dnevnom boravku za djecu sa teškoćama u razvoju Zračak u Čajetini i vrtiću Radost na Zlatiboru. Tim kompanije broji više od 250 zaposlenih, od čega više od 60% čine žene, a čak više od 50% njih su mladi ispod 35 godina.

Ekološka odgovornost i briga o prirodi jedan je od prioriteta poslovanja hotela Mona Plaza Zlatibor. Kontinuirano se ulaže i organiziraju se lokalne ekološke akcije poput čišćenja šuma i potoka i provodi se akcija Sat za planetu Zemlju. Podrška lokalnoj zajednici i odgovornost prema njoj, također je u fokusu poslovanja hotela, a isto tako organiziraju se i podržavaju brojne lokalne manifestacije poput sajamskog marketa autentičnih domaćih gastronomskih proizvoda.

 Mona Plaza Zlatibor kreira svijet jedinstvenih iskustava kombinirajući suvremen dizajn sa tradicijom Srbije i istinskim gostoprimstvom i posvećenošću. Hotel je smiješten u centru Zlatibora i okružen borovom šumom. Interijer hotela kreiran je spojem tradicionalnih i modernih elemenata, drvenih oplata i najfinijih tkanina u toplim tonovima, kako bi dočarao potpuni planinski ugođaj tijekom svih godišnjih doba. U hotelu se također nalazi i čuveni restoran Perun, čiji se koncept oslanja na autentičnu balkansku kuhinju. Mona Plaza Zlatibor kreira trajne vrijednosti koristeći duboko usađenu etiku personalizirane usluge.

 Više informacija otkrijte ovdje.

***
Foto: Hotel Mona Plaza PR, privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci