MODAMO.zaviruje: U sasvim neobičan stan dizajnerice Nine Varga - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

MODAMO.zaviruje: U sasvim neobičan stan dizajnerice Nine Varga

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
12.1.2015.

Vikend u Sarajevu smo iskoristili za druženje s dizajnericom Ninom Varga. Nina nas je dočekala u svom neobično uređenom stanu s mnoštvo jedinstvenih komada namještaja koji pričaju neobične priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz druženje Nina nam je pokazala svoje kolumne koje pod nazivom 'Art Style' piše za Urban Magazin i kroz koje se trudi da Urbanove čitatelje upozna sa svjetskim imenima na modnoj sceni koji nisu toliko eksponirani, ali su prema Ninom mišljenju jednako važni kao Chanel ili Balenciaga. Uzs ve to, bila je presretna što je s nama podijelila vijest da je će u trećem mjesecu postati mama po drugi put. Nina izgleda sjajno, što kako kaže, dijelom duguje činjenici da svaki dan u njenom domu starta uz svježe iscijeđeni sok od  mrkve, cvekle, jabuke i đumbira.

nina varga stan 16

Šetnjom kroz stan ne možemo ne primijetiti komodu od punog drveta u crno – bijeloj boji sa ukupno 20 ladica. Naime, radi se o staroj farmaceutskoj komodi koja je služila za pohranu lijekova.

„U ćoškovima je pisalo na ladicama: voda, tox,  izvještaji, stari matrijal i sl, pa je moj sin jedno jutro bio kreativan i napisao svoje ime(Khan) na svakoj ladici! Pa smo to sve skinuli acetonom, ali nas je zamolio da jednu ladicu ostavimo s njegovim potpisom, pa smo mu udovoljili.“, pojasnila nam je Nina.  

nina varga stan 05

Jedan od Nininih dražih predmeta u stanu je lampa kojoj ima više od 30 godina, a koju krasi cvjetno sjenilo. Na zidu pored lampe se nalaze okvirovi različitih dimenzija, od velikih do malih, a u kojima su fotografije i ilustracije dragih joj prijatelja.

nina varga stan4

 

nina varga stan 01

 

Pored okvirova na zidu visi top u NV potpisu. Top je okačen za ekser koji je postavio Ninin muž kako bi mogla fotografirati svoje kreacije na čistoj, bijeloj pozadini.

nina varga stan 02

Još jedan upečatljiv komad namještaja u stanu je komoda u plavoj boji, koju je Nina osobno iz smeđe prefarbala u nijansu plave. Na njoj se sada nalaze različite stvari poput Nininog omiljenog parfema – Diptique, zatim knjiga, uspomena, poklona i ostalih dragih sitnica. Komoda, kao i sve ostalo u stanu je smješteno na drvenom podu koji je ukrašen tankim, ručno izrađenim perzijskim tepihom.

nina varga stan 06

U kuhinji je nemoguće ne primijetiti bijele okvirove u kojima se nalaze različiti dezeni, a koji u cjelini predstavljaju zidni sat ispod kojeg se nalazi još jedna komada puna različitih stvarčica. Kako nam se Nina u šali 'požalila' svaki dan sa ovih stvarčica treba brisati prašinu, no kako kaže – sve je to dio nje i stanu u kojem živi daje toplinu.  

 

nina varga stan 04

nina varga stan 11

Još jedna od dražih joj stvari u stanu je ručno izrađena lampa iz Italije. Lampu krase cvjetovi od porculanske gline. Nina je pored lampe spustila još jednu dragu uspomenu iz Italije – clutch torbicu Zilla brenda.

nina varga stan 08

Pored kuće se nalazi i Ninin studio koji je još uvijek u nastajanju i u koji je obećala da će nas pustiti da zavirimo čim završi s dekoriranjem, a kave smo još detalje zabilježili u Ninon stanu pogledajte u nastavku.

nina varga stan 15

Dva odvojena ulaza, jedan za Ninin stan, drugi za Ninin studio

nina varga stan 14

Ninin studio u nastajanju

nina varga stan 03

nina varga stan 07

nina varga stan 09

nina varga stan 10

nina varga stan 12

nina varga stan 13

 

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno