MODAMO.zaviruje u kreativan ured travel agencije Lasta koji krije i brojne umjetnine

BONJOUR.CLUB
10.5.2018.
Često me pitaju kako nalazim kreativno uređene prostore u koje zavirujem i koje dijelim s MODAMO.info čitateljima. Točan odgovor na ovo pitanje ne postoji, ali zapravo se najčešće radi o susretu s kreativnim ljudima, za koje pretpostavljam da imaju jednako kreativno okruženje u kojem žive ili rade. I u većini slučajeva ova pretpostavka se ispostavi kao točna. Potvrda za to je i radni prostor u koji vas danas vodim.

IMG 7442

Zlatka sam upoznala kroz zajednički projekt. Jedan od konstruktivnih i zabavnih sastanaka radne grupe dogodio se u ulici Kralja Petra Krešimira IV br. 1, u prostoru koji se sam nametnuo za temu „zavirivanja“. Radi se o uredskom prostoru turističke agencije Lasta Travel, čiji je osnivač i direktor Zlatko Papac. Dok me provodio kroz dvije etaže na kojima se agencija udobno smjestila, saznajem niz zanimljivih informacija o Zlatku. Razgledam i fotografiram detalje, slušam crtice iz Zlatkova bogatog životnog iskustva i postaje jasno da je interijer ureda rezultat životnih interesa i ljubavi.


001

 

Prva stvar koju uočavam već prije ulaska u (prirodnim svjetlom okupani) interijer je prilazno stepenište, koje me uvodi u svijet povijesti i turizma. Plakati s motivima Boljuna, jedne od najbogatijih nekropola stećaka u BiH, minijature prepoznatljivih hercegovačkih motiva, i šareni promotivni materijal na različitim svjetskim jezicima najavljuju funkciju kojom se agencija bavi.


IMG 8876

IMG 7449

IMG 7455


Saznajem da je Zlatko prvenstveno turizmolog, ali i glazbeni pedagog, strastveni saksofonist, kolekcionar ploča, programer. Sve nabrojano, ali i više od toga, dio je interijera u koji zavirujem. Iako je cijeli tim unio dio sebe u interijer, ne kriju da su prste u svemu imali i arhitekti, dizajneri i grafički dizajneri: Robert Raguž, Edin Duraković, Caco Skorupan i kreativna agencija Smart.


IMG 7507

Velike staklene površine u uredima omogućavaju pogled na jednu od najživljih ulica u Mostaru. S druge strane, na zidovima ureda nalaze se foto tapete, posteri, različita priznanja, ali brojna umjetnička djela. I komad koji definitivno dominira ovim prostorom: tepih iz 1952. godine! Nastao je u selu Ober kod Stoca, od češljane i prirodnim bojama bojene vune. To je komad koji je selio sa Zlatkom nebrojeno puta, po različitim krajevima svijeta.

IMG 8818

IMG 7440

IMG 8878

IMG 8847

 

Zlatko priznaje da je ponosan na ured, koji je uređen s puno ljubavi. Naglašava kako postoje dani kad je stan samo spavaonica, a ured prostor u kojem se provede većina vremena. I to je razlog zašto ured nije samo radni stol i kompjuter. Moram se složiti s njim, i dodati da je ovaj ured upravo slika jedne kreativne ekipe, koja svoj radni dan provodi u ugodnom i fotogeničnom ambijentu.

IMG 8815

 

 

 

 

Za MODAMO.info piše: Martina Milićević

martina penava modamo kolumnisticaFoto: Martina Milićević/MODAMO.info
 

 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: