MODAMO.zaviruje: Kako izgleda jedan dan u životu mame i dizajnerice Nine Varga? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

MODAMO.zaviruje: Kako izgleda jedan dan u životu mame i dizajnerice Nine Varga?

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
10.5.2015.

Dizajnerica Nina Varga je prije par mjeseci po drugi put postala mama. Nakon simpatičnog sina imenom Khan, rodila je još jednog prekrasnog dječaka imena Azur. Današnji Majčin dan nam je bio sjajan povod da provedemo jedan dan s Ninom i zavirimo u njenu dnevnu rutinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako joj dan počinje dok je u Nizozemskoj s mamom, kako stiže i dalje biti aktivna te kakvu će novu kolekciju uskoro lansirati, pročitajte kroz foto priču koju donosimo u nastavku.

***

Najljepša uloga je biti majka. Moji sinovi su obasuti ljubavlju i pažnjom, ali to košta mnogo energije, tako da teže nađem vremena za svoj privatni posao, ali opet sve to uklopim. U svemu je najvažnija organizacija!

U 7:00 me probudi najprirodniji alarm - moja beba Azur. No ne budi me plakanjem, već gugutanjem.

nv spavanje

Iako mi se još spava (jer se budem u toku noći da bi Azur dojio) taj umor bude brzo zaboravljen nakon sto čujem taj njegov jutarnji glasić. Naravno odmah ga uzmem u naručje da ga poljubim i nahranim.

nv decki

Moj sin Khan je u to doba uveliko budan, obučen, spreman za novi dan. Nacrtao, izrezao, zalijepio i obojio već nekoliko crteža koje ubaci u otvor za poštu u vratima i kaže: "Mama dobio sam poštu!" Dok Azur doji, Khan par puta dođe kod nas u sobu, poljubi Azura pa se svi se još malo valjamo po krevetu, grlimo, ljubimo i mazimo. Khan odlazi i kaže mi da čim završim siđem u dnevnu sobu sa Azurom, a da će on u međuvremenu nama postaviti doručak. I tako to slijedi... Khan me zove: "Mamaaaa gotov je doručak. Siđiteeee."

Kad siđem, Khan je postavio stol na koji je izvadio sve - od slanih do slatkih namaza, šoljice za čaj, pa čak i vitaminske tablete koje pijemo.

 

nv dorucak 1

 

Ja nam samo još obavezno napravim smoothie, a ovo jutro je to bio spoj, mrkve, naranče i limuna. Dok doručkujemo imam vremena da prelistam časopise koji su u ovom periodu najčešće vezani uz mame i bebe, a sve to što imam sreću da Azur strpljivo leži u svojoj ležaljci.

nv dorucak

Sada je već vrijeme za novo hranjenje Azura, dok u međuvremenu Khan izlazi ispred kuće na igralište i tu se igra sa svojim vršnjacima.

nv jutro

Iako sam mama dvoje djece i dalje se trudim biti full aktivna po principu - svaki dan novo iznenađenje. :) Tako smo bili neki dan na predstavi u Amsterdamu 'Pluk van de Petteflet' i često petkom idemo na bazen Center Parcs.

nv predstava

Danas smo tačno u 12:00 bili na igralištu Linnaeushof koje je najveće igralište u Europi i pretpostavljate - izgleda kao raj za djecu. Idealno je kad je lijepo vrijeme jer sve sto dijete zamisli može naći u jednoj od 350 atrakcija koliko ih ima u parku. Imaju čak i dijelovi parka gdje se djeca kupaju. Park se nalazi u šumi i prelijepo je zaista i za nas odrasle.

nv park

PreviousNext

Tu smo proveli cijeli dan, sve do 17:00h. Nakon igranja jasno je da je Khan zaspao u autu, baš kao i Azur. Doma dolazimo oko 17:30, gdje Khan bježi na tuširanje, a Azur ponovno doji. Nakon toga pravimo večeru i svi zajedno jedemo što je uistinu momenat koji me veseli – kada se svi okupimo za stolom da zajedno večeramo.

nv vecera

Khan se zatim u sobi igra s Lego kockicama, njegovom omiljenom policijskom stanicom koju je dobio za rođendan. Pored Lego kockica, uživa se zabavljati bojenjem i sjeckanjem.

Nakon večere imamo svoj mali ritual – pripravljamo voćni čaj u koji stavljamo i đumbir. Uživam u tome, stoga i posebnu pažnju pridajem šoljicama u kojima je čaj serviran. To su Undressed teaset ili The bathing girls od Pols Potten u suradnji sa ilustratorkom Esther Hörchner. Uz to naravno imamo i nešto za zasladiti, ovaj put je to kolač s bademima, lješnjakom i đumbirom.

nv caj

Oko 20:00h Khan ide na spavanje, a dok on završi s pranjem zubića, oblačenjem pidžame i ostalog, ja pripremim Azura za krevet. Tada Khanu nešto pročitam, a ovaj put je to knjiga 'Veliki atlas ljudskog tijela za djecu'.

Sve što se događa kroz dan često fotografiram jer imam veliku strast za fotografijom, a mislim da će Khanu i Azuru biti drago gledati te fotografije kada odrastu i budu imali svoju djecu. Redovno slikam njih, život oko nas, hranu, modu, cvijeće...

nv fotografiranje

Nakon što oni odu na spavanje, imam vremena za sebe.

Projekt na kojem sada radim je limited edition kolekcija majica za mame, koju ću lansirati u suradnji s Lola.tees. Nakon što sam po drugi put postala mama, dobila sam inspiraciju za kolekciju rađenu u konceptu 'majčinstvo', a simpatični natpisi su ilustracije koje je napravio moj sin Khan. Majice će biti za mame, za djecu, pa čak i jedna za tate, a danas vam otkrivamo jedan od printova jer ipak danas slavomo Majčin dan!

nv ilustracija 1

Khanov crtež

 

nv ilustracija 2

Print za majicu

 

Foto: Nina Varga

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno