MODAMO.stilska radionica: 3 koraka do razderanih traperica - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

MODAMO.stilska radionica: 3 koraka do razderanih traperica

Tekst:

Bonjour.ba

STILSKI SAVJETI
21.5.2015.

I dok je jedno vrijeme bio glavni modni izričaj rock generacije, a kasnije i ljubitelja grunga, danas je poderani jeans osnova ormara svake zaljubljenice u modu i redovit gost svih street style izvješća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, poderani dijelovi na trapericama su odličan način da osvježite svoje stare traperice koje već sezonama stoje u vašem ormaru. Upravo se to dogodilo i našim trapericama jedno poslijepodne.
U nastavku vam donosimo mini tutorijal kako kroz 3 jednostavna koraka do razderanih traperica.
Za ovaj DIY projekt potrebne su vam traperice (isto vrijedi i za jeans suknju ili kratke hlačice), škare za tekstil, male škarice, pinceta i pribadače.

modamo radionica poderani jeans 2

#1Odjenite traperice na kojima radite makeover i uz pomoć pribadača označite mjesto na kojem želite napraviti poderan efekt. Koljena, džepovi, bedra, na vama je na odaberete.
 

modamo radionica poderani jeans 1

modamo radionica poderani jeans 3
#2 Nakon toga, uz pomoć škara iskidajte traperice na dijelu koji je označen za rezanje. Naposljetku ćete imati dva paralelno pokidana dijela traperica. Bitno je da oba dijela budu jednako pokidana, odnosno da je pokidani dio sa obje strane jednake dužine. Ukoliko ste škarama dužinski otkidali više jeansa nego trebate, zašijte taj mini dio odgovarajućim koncem.

modamo radionica poderani jeans 4
#3 Idući korak jeste izvlačenje plavi niti. Naime, jeans materijal je sastavljen od bijelih i plavih niti. Upravo te bijele niti odaju dojam pokidanog jeansa.
Za izvlačenje prve plave niti pincetom će vam biti potrebno malo više vremena, zbog tkanja jeansa, no, ostale će ići puno lakše. Postupak ponavljate dok ne izvučete pincetom sve plave niti na pokidanom dijelu.

modamo radionica poderani jeans 5

Et voilà! Vaše traperice su sad spremne za street style avanture!

modamo radionica poderani jeans 9

***

Foto: BONJOUR.ba
Tekst: BONJOUR.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno