Must have komad svake stylish djevojke – mobilni novčanik - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Must have komad svake stylish djevojke – mobilni novčanik

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

POSAO & ŽIVOT
8.11.2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crne mokasine, camel kaput, bijela košulja, messy kosa i cat-eye – stilska su uniforma najkul djevojaka ove jeseni, na koju odlično ide još jedan „tech modni dodatak“, mobilni novčanik.
 

Mobilni novčanik je zapravo aplikacija na vašem telefonu – u koji smještate svoju Mastercard karticu i tako dobijate mogućnost da plaćate prislanjanjem telefona na beskontaktni POS terminal. Jednostavno je, brzo i sigurno, a uz to i praktično jer uz mobilni novčanik, ne morate da nosite onaj standardni  – a još ako pomislimo i na mikro tašne, mobilni novčanik postaje perfect match!

  

Ako već niste počele da koristite mobilni novčanik, možete to promijeniti brzo i lako jer je dovoljno da prvo provjerite da li vaša banka omogućava korištenje mobilnih novčanika, a zatim da instalirate aplikaciju novčanika, kliknete „+“ i dodate svoju Mastercard karticu, bilo da je vaša kartica već vidljiva u aplikaciji  ili da je ručno trebate dodati ukucavanjem podataka.

Na taj način, vaš telefon postaje spreman za mobilna plaćanja gdje god vam je to potrebno – u supermarketu, butiku, parfimeriji, taksiju, restoranu, bilo gdje da vać plaćate beskontaktno, tako da cijeli proces postaje još jednostavniji i brži, da možete odmah da pređete na najbolji dio – uživanje u onome što ste kupili.

Na kraju, ne zaboravite da vas tokom novembra očekuje i povrat novca, popularni cash back, jer za 3 plaćanja Mastercard karticom u okviru mobilnog novčanika u ukupnom iznosu od barem 30 KM, vraća vam se 10 KM.

***
Foto: Mastercard Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci