Minimalizam, zemljani tonovi i uzorci u novoj Mateyaneira kolekciji

STILSKI SAVJETI
9.1.2019.
Mateja Dujić i Neira Sinanbašić, dizajnerski duo koji se krije iza brenda Mateyaneira predstavio je editorijal za svoju posljednju kolekciju koja naglasak stavlja upravo na uzorke, naglašena ramena, zanimljive krojeve i teksture koje svaku odjevnu kombinaciju čine pamtljivom. Njihov brend postao je sinonim za minimalistički pristup modi u kojem jednostavni, ali efektni komadi preuzimaju glavnu ulogu u svakoj stilskoj priči.

„Kolekcija Mellow inspirirana je modom koju smo gledale na našim mamama tokom djetinjstva, sa željom da što prije odrastemo kako bismo baš takve kreacije i same nosile.  Zemljani tonovi, dezeni, kao i uvođenje novih modnih dodataka i muških odijela je nešto čime smo osvježile svoju estetiku.
Kao i uvijek, posebnu pažnju polažemo na kvalitetu izrade i odabir materijala od kojih prevladavaju hladna vuna, kašmir, svila i koža.“ – otkrile su nam dame.

MATEYANEIRA-1

Fotografije za editorijal kolekcije Mellow potpisuje Franjo Matković, make up Dajana Pajkić, za kosu je bio zadužen Mijo Majhen, a zaštitna lica ove kampanje su Hilda Halilović, Laura Medle i Franjo Vidović. Budući da svaki komad izrađuju po mjeri – svi modeli iz kolekcije se mogu pogledati u njihovom showroomu, u ulici Primorska 14, u Zagrebu.

MATEYANEIRA-3

MATEYANEIRA-5

MATEYANEIRA-6

MATEYANEIRA-7

 

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: