Minimalizam, zemljani tonovi i uzorci u novoj Mateyaneira kolekciji

STILSKI SAVJETI
9.1.2019.

Mateja Dujić i Neira Sinanbašić, dizajnerski duo koji se krije iza brenda Mateyaneira predstavio je editorijal za svoju posljednju kolekciju koja naglasak stavlja upravo na uzorke, naglašena ramena, zanimljive krojeve i teksture koje svaku odjevnu kombinaciju čine pamtljivom. Njihov brend postao je sinonim za minimalistički pristup modi u kojem jednostavni, ali efektni komadi preuzimaju glavnu ulogu u svakoj stilskoj priči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Kolekcija Mellow inspirirana je modom koju smo gledale na našim mamama tokom djetinjstva, sa željom da što prije odrastemo kako bismo baš takve kreacije i same nosile.  Zemljani tonovi, dezeni, kao i uvođenje novih modnih dodataka i muških odijela je nešto čime smo osvježile svoju estetiku.
Kao i uvijek, posebnu pažnju polažemo na kvalitetu izrade i odabir materijala od kojih prevladavaju hladna vuna, kašmir, svila i koža.“ – otkrile su nam dame.

MATEYANEIRA-1

Fotografije za editorijal kolekcije Mellow potpisuje Franjo Matković, make up Dajana Pajkić, za kosu je bio zadužen Mijo Majhen, a zaštitna lica ove kampanje su Hilda Halilović, Laura Medle i Franjo Vidović. Budući da svaki komad izrađuju po mjeri – svi modeli iz kolekcije se mogu pogledati u njihovom showroomu, u ulici Primorska 14, u Zagrebu.

MATEYANEIRA-3

MATEYANEIRA-5

MATEYANEIRA-6

MATEYANEIRA-7

 

STILSKI SAVJETI , 9.1.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  BONJOUR.ba

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno