Na trening kasnimo više od 10 godina? Znamo workout rutinu Miley Cyrus. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Na trening kasnimo više od 10 godina? Znamo workout rutinu Miley Cyrus.

Tekst:

Nevena Divčić

ZDRAVLJE I NJEGA
9.2.2024.

Ako ste odmah nakon nastupa Miley Cyrus guglali njenu workout rutinu – niste sami! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U jednakoj mjeri u kojoj se govori o njenom osvajanju Grammyja i fenomenalnom nastupu, govori se i o njenoj odličnoj, fit figuri. Svi žele znati kako se Miley hrani, kako trenira, šta i koliko često. Pa pogodite šta? Imamo sve detalje i trebali smo početi s treningom prije 11 godina.

 Jedan pogled na Miley u burgundy, srebrnoj ili zlatnoj haljini bio je dovoljan da se poželimo vratiti u teretanu i prepustimo i onim vježbama koje najmanje volimo. Njenu omiljenu vrstu vježbi otkrivamo vam odmah nakon uvoda u intenzivni trening.


Foto: @britishsvogue

Foto: @mileycyrus


Burpees, here we come! 

Andrew Slane, specijalista za sportsku kondiciju i instruktor, analizirao je njen trening kroz video spot za pjesmu Flowers. Ovaj video nam otkriva detalje o tempu koji trebamo prihvatiti ako želimo jednako zdravu, fit i figuru zavidnog izgleda. 


Foto: @britishvogueZa Women's Health Slane je rekao: "Svi [njeni] pokreti zajedno čine odličan trening za cijelo tijelo, posebno ako nemate puno vremena i želite se dobro oznojiti. Najvažnije je da je zabavno i izazovno pa je vjerovatno da ćete se vratiti tome!"

Kako biste bili sigurni da svoje tijelo pripremate za tempo koji je pred vama počnite s čučnjevima, preskakanjem vijače, koristite resistance band i u rutinu obavezno dodajte svima omiljene – burpees


Foto: @mileycyrus


Trening u kakvom Miley uživa

Omiljena vrsta joge joj je Ashtanga. Fokus Ashtange je na snazi i kardiovaskularnoj kondiciji putem vježbi disanja.

Govor o Miley i njenoj Grammy figuri rezultirao je otkrićem da ona najviše uživa u pilates vježbama. Od 2013. godine je jedan od ključnih vidova treninga kojim ona održava svoju figuru. Bonus je sigurno i to što je pilates studio dodala u svoju kuću

 Pored intenzivnih, ali i nešto mirnijih treninga ono čega smo svjesni je i aktivan stil života koji Miley vodi, a koji je praćen dobrim i zdravim izborima kada je riječ o obrocima. 

Dakle: kretanje, dobra hrana, upornost i redovnost!

 A koji pilates studio je vama najbliži? 

* * *
Naslovna fotografija: @mileycyrus

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno