TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 7.1.2025.

Vojvotkinja od Sussexa najavila je novi show na Netflixu, koji je opisan kao lifestyle emisija koja spaja "praktične savjete i iskrene razgovore".


Show pod nazivom "S Ljubavlju, Meghan" premijerno će biti prikazan 15. januara i sadrži osam epizoda od po 30 minuta.

 



"Podijeliću nekoliko malih savjeta i trikova... i kako da ove prakse uklopite u svoju svakodnevnicu," kaže Megan u naraciji trejlera.
"Ne težimo savršenstvu... već težimo radosti," nastavila je. 

Trejler otkriva da će gledaoci dobiti uvid u Meghanin život dok kuha, uređuje vrt i brine se o svom pčelinjaku.

 




U svakoj epizodi, Meghan poziva stare i nove prijatelje da zavrnu rukave i pridruže joj se aktivnostima. Bilo da dijeli lične savijete ili koristi priliku da nauči nešto novo, ovaj show je posvećen povezivanju i zajedničkim trenucima.

 




"S Ljubavlju, Meghan" je Meghanina prva samostalna serija za Netflix, a nama prilika da zavirimo u njenu kuhinju.

* * * 
Fotografije: Netflix


Bonjour

Vikend za pamćenje: Kako je Ljubuški spojio vino, kulturu i odličnu zabavu u regiji!

TEKST: Bonjour.ba/PR

Vikend za pamćenje: Kako je Ljubuški spojio vino, kulturu i odličnu zabavu u regiji! Vikend za pamćenje: Kako je Ljubuški spojio vino, kulturu i odličnu zabavu u regiji!

U organizaciji Udruge vinogradara i vinara Ljubuški u subotu je održana finalna večer trodnevnog programa 3.Trnjak Festa, jedinstvene manifestacije posvećene Trnjku, autohtonoj crvenoj sorti vinove loze Hercegovine i Dalmatinske zagore.

I ovaj put ponosno je promoviran Trnjak kao lokalna vinska sorta koja zaslužuje svoje mjesto na međunarodnoj razini, jer ono što je lokalno vrijedi pokazati i predstaviti u najboljem svijetlu.
 

trnjak_fest91_bonjour_ba
 

Gradski park u Ljubuškom je bio prepun domaćih ljudi i gostiju koji su kušali vina sorte Trnjak i uživali u lokalnim delicijama. Na Trnjak Festu svoja vina izlagalo je 27 vinara i 15 predstavnika gastro kutka, uživalo se u sirevima, pršutima i drugim suhomesnatim proizvodima, kao i u koktelima na bazi trnjka, a tu je bio i vrhunski zabavni program uz sastav Good Times.
 

trnjak_fest101_bonjour_ba

trnjak_fest100_bonjour_ba

trnjak_fest2_bonjour_ba
 

 

Prvi dan festivala 

Prvi dan uspješno je započeo 26.6. tematskom turom pod nazivom "Tragom rimske baštine"

U okviru ture, sudionici su obišli ključne arheološke lokalitete koji svjedoče o bogatoj rimskoj ostavštini u regiji: Rimska villa rustica u Čapljini, Arheološki muzej Narona u Vidu (Metković) te Arheološki centar Gračine u Ljubuškom
 

trnjak_fest3_bonjour_ba

trnjak_fest4_bonjour_ba


Na lokalitetu Gračine uslijedila su stručna predavanja. Prvo je govorio Jure Andrijašević, profesor i sommelier s dugogodišnjim iskustvom u turizmu i ugostiteljstvu, na temu "Rimska vinska tradicija"
 

trnjak_fest7_bonjour_ba
 

Drugo predavanje održali su Apollonas Kapsalis, nutricionist i Roberta Kapsalis, multidisciplinarna umjetnica koja u svom radu spaja različite medije – glazbu, likovnu umjetnost, kulinarstvo i eksperimentalno pekarstvo – na temu "Rimska gastronomija s osvrtom na provinciju Dalmaciju".
 

trnjak_fest11_bonjour_ba

trnjak_fest9_bonjour_ba

 

Sudionici su potom imali priliku kušati jela inspirirana drevnom rimskom kuhinjom, pripremljena prema autentičnim receptima prezentiranima tijekom predavanja.

 

trnjak_fest_gif
 

Drugi dan festivala

Drugi Dan u petak bili su pozvani novinari i mediji koji prate Trnjak fest na posjetu vinarijama, tako da se prvo posjetila vinarija Matić iz Čapljine, zatim je slijedila skupna posjeta vinarima iz Vrgorca u restoranu Kula, a putovanje se nastavilo do Ravče i posjete pršutani mesne industriji Pivac, da bi se obilazak završio u Imotskom, gdje su novinari i blogeri gostovali kod vinarije Jerković
 

trnjak_fest55_bonjour_ba

trnjak_fest56_bonjour_ba

trnjak_fest57_bonjour_ba

trnjak_fest59_bonjour_ba

 

Dan je završio večerom u slijedovima koja je održana u restoranu Bezdan 21 u Grudama, na kojoj je uparena ukusna hrana sa odabranim vinima sorte Trnjak.
 

trnjak_fest61_bonjour_ba

trnjak_fest62_bonjour_ba
 

Treći dan festivala

Treći dan je započeo u Kulturnom centru u Ljubuškom stručnim predavanjima na temu Trnjka, gdje su svoja znanja podjelili vrhunski stručnjaci: dr.sc. Ana Mucalo, prof.dr.sc. Željko Andabaka, dr.sc. Marija Banožić i prof.dr.sc. Bernard Kozina. Nakon toga održana je degustacijska radionica “Trnjak berba 2023” koju je vodio sommelier Daniel Čečavac.
 

trnjak_fest80_bonjour_ba

trnjak_fest81_bonjour_ba

trnjak_fest82_bonjour_ba

trnjak_fest83_bonjour_ba


Festival je i ove godine dobio svoje ambasadore i na jednom mjestu očekivano okupio sve one koje u vinskom svijetu regije nešto znače, bilo da je riječ o proizvođačima, struci, vinoljupcima, vinskim promotorima, turističkim djelatnicima ali i okupio predstavnike političkog, sportskog, javnog i kulturnog života.
 

trnjak_fest66_bonjour_ba

trnjak_fest65_bonjour_ba

 trnjak_fest67_bonjour_ba

trnjak_fest200_bonjour_ba

trnjak_fest301_bonjour_ba

trnjak_fest302_bonjour_ba

trnjak_fest300_bonjour_ba

trnjak_fest306_bonjour_ba

trnjak_fest305_bonjour_ba

trnjak_fest310_bonjour_ba

trnjak_fest312_bonjour_ba

trnjak_fest313_bonjour_ba

trnjak_fest311_bonjour_ba

trnjak_fest322_bonjour_ba

trnjak_fest321_bonjour_ba

trnjak_fest320_bonjour_ba

trnjak_fest341_bonjour_ba

trnjak_fest340_bonjour_ba

trnjak_fest342_bonjour_ba

trnjak_fest343_bonjour_ba

trnjak_fest344_bonjour_ba

trnjak_fest345_bonjour_ba

trnjak_fest346_bonjour_ba
 

Foto: PR


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!