Martina Penava otkriva sjajne bh.brandove uz koje možete opremiti interijer i dati mu moderan i unikatan izgled - Bonjou...

Martina Penava otkriva sjajne bh.brandove uz koje možete opremiti interijer i dati mu moderan i unikatan izgled

Tekst:

Bonjour.ba

INTERIJERI
31.10.2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U više navrata je MODAMO.info objavljivao priče o domaćim snagama - o uspješnim pojedincima, firmama ili proizvodima. Danas eksperimentiramo s domaćim komadima namještaja i opreme za dom. Neka imena bi vam s razlogom već trebala zvučati poznato, jer su se probili na međunarodnoj sceni, izlažu na sajmovima i osvajaju nagrade, dok se za neka nadamo da će to isto tek ostvariti.

 

 002 senf
DRVOREDAKTURA

Opremiti hodnik, dnevni boravak, blagovaonicu ili dekorirati zid detaljima s bh.potpisom danas je itekako moguće. U nastavku ću pobrojati tek dio iz velikog domaćeg izloga…, recimo da su to moji trenutni favoriti!

Drvo i proizvodi od masivnog drveta su prva asocijacija na bh. namještaj, a drvna industrija oduvijek vodeća industrijska grana. Tradicionalne stolarske radionice su desetinama godina stvarale kvalitetne komade, a danas, u vremenu kada je dizajn sveprisutan, suradnja sa svjetskim dizajnerima, a zatim i s domaćim kreativcima rezultira komadima koje silno želimo posjedovati!

003 studiovraco
STUDIO VRACO

003 wood

ARTISAN

Društvene mreže nude puno toga. Minus je svakako činjenica da uvijek možete naručiti komad koji je na fotografiji upravo ono što tražite mjesecima, dok se kod dostave nerijetko dogodi neugodno iznenađenje. Plus je svakako mogućnost informiranja i razmjene iskustava. Postoje i domaće firme koje, nažalost, nemaju prodajna mjesta u BiH, jer sav asortiman izvoze u inozemstvo. Nadajmo se da će nam uskoro sve biti dostupno, prvo da proizvode vidimo „uživo“, a onda i da ih jednostavno transportiramo u vlastite interijere.

gazzda
GAZZDA

 pila furniture 

PILA FURNITURE

TurntableWoodworkers

TURNTABLE WOODWORKERS

Opremiti interijer ili unijeti osvježenje možete i tako što ćete se obratiti nekoj od radionica koje se bave sređivanjem starog namještaja. Na taj način možete dotrajalom ali dragom komadu produžiti vijek trajanja.

005 drvoredaktura 1

005 drvoredaktura 2
DRVOREDAKTURA 

Iako su drvna industrija i tehnika rezbarenja tradicija koju treba njegovati i očuvati, trendovi kombinacije s drugim materijalima sve su prisutniji: metal, kamen, koža.

006 gazzdaGAZZDA

006 studiovraco

STUDIO VRACO

Da bi interijer bio potpun, predlažem lampe vrhunskog dizajna i odlične izvedbe - podne, zidne ili dječije; zanimljive jastuke ili kreativne postere i tapete.

hulahoop
HULA HOOP POSTERI

lampa osa

OSA LAMPA

tapeta articoolsan

ARTICOOLISAN TAPETA

wish sofa

WISH SOFA

woodbeton

WOOD BETON

Iako su rijetko na društvenim mrežama, u concept storeovima i sajmovima, ne mogu ne spomenuti originalne domaće proizvode koje nalazimo uz lokalne prometnice: kvalitetno tkane prostirke, vunene komade ili posuđe od kovanog željeza. Nisu brandirani, ali su svakako domaći i originalni i savršeno pristaju uz gore prezentirane: Studio Vraco, Waga wood, Artisan, Woodbeton, studio Turntable Woodworkers, Wish Sofa, Zanat, Gazzda, Drvoredaktura, Hula hoop, Articoolisan, Pila furniture, ARTIlab i mnoge, mnoge, mnoge druge domaće snage.

Prepoznajmo i podržimo bh brandove u opremanju interijera!

Za MODAMO.info piše: Martina Penava


martina penava modamo kolumnistica


Izvor fotografija: Facebook

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno