Marko Feher nam je otkrio više detalja o projektu 'They are coming' o kojem svi pričaju na društvenim mrežama

MODNE VIJESTI
8.7.2020.

Marko Feher dizajner je koji je u BiH, regiji, ali i na svjetskoj modnoj sceni postao prepoznatljiv po kolekcijama koje koketiraju s avangardom i koje su uvijek društveno osviještene. Naime, kroz svoj rad ne samo da ispituje granice odjeće, pojedinih stereotipa, nego i redovito iste imaju i snažnu poruku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova posljednja modna priča, 'Kozara Ethno Fusion', pokazala nam je da su motivi s tradicionalnih bh. nošnji nosivi i danas, a prije par dana, objavio je da se njegov novi rad našao među deset najboljih u sklopu natjecanja “Fashion Makes Sense Award” koje će se održati u Nizozemskoj.
„O radu ne mogu mnogo da pričam jer je premijera upravo tamo. Riječ je o jednoj vrlo ličnoj kolekciji, poprilično, čim bude prilike da o tome diskutujem, podijeliću s vama. Radujem se svakom vrjednovanju mog rada, tako naravno i ovom, divno je biti 1 od 10 u velikoj konkurenciji dizajnera iz cijelog svijeta.“ – prokomentirao je Marko na početku našeg razgovora.

Marko Feher
Foto: Marko Jovančić

Marko je nedavno započeo i zanimljivu kampanju na društvenim mrežama pod nazivom 'They are coming', koja je ujedno uvod u rebranding samog vizualnog identiteta brenda.
Osnovne vrijednosti Marko Feher etikete ostaju iste, no, u njegov tim dolaze He, She i They. U razgovoru s njim, saznali smo više detalja.

Tvoja kampanja na društvenim mrežama 'They are coming' krade simpatije svih pratitelja. Što je bila inspiracija i glavna nit vodilja za priču? 

Nazvao bih to rebranding, ne samo kampanja, oni dolaze i oni ostaju. To su likovi koje već od 6.7. možete pratiti na svim socijalnim mrežama Marko Feher. Inspiracija je potreba brenda za vizuelnim identitetom i pričom koju želimo predstaviti te na taj način želimo biti u bližem kontaktu sa našim pratiocima. Ovo će biti jedna interaktivna priča, vidjećete kako vrijeme prolazi, koliko će sve da se mijenja i dobiva jednu novu dimenziju. 

Kada ćemo saznati tko je She, He i They? Kako bi ih ti opisao? 

Evo She je već predstavljena ukratko, a svih narednih sedmica ćete imati priliku pratiti razvoj njenog lika. He dolazi već sutra, a They do kraja sedmice. Sve njih ćete pratiti svake sedmice u novim situacijama. Neću puno da pričam o njima, upoznajte ih sami, ali oni su zabavni, naučićemo svašta od njih, nasmijati se, zabaviti, ali umiju da budu ozbiljni i da nam „očitaju lekciju“ svima redom. 

Tko je s tobom surađivao na ovom projektu? 

Na projektu je mnogo saradnika iz različitih segmenata. Ja sam zadužen za art direkciju i dizajn, naravno, a  moj dugogodišnji saradnik Saša Savičić je direktor fotografije, nekada smo radili zajedno na editorijalima, a sada radimo na jednom znatno većem projektu. U timu je narator Armin Redžić, a ostatak ekipe je zavisno od epizode do epizode, na kraju svakog videa ćemo imati odjavu te predstaviti ekipu sa kojom smo sarađivali. 

She je najavila da nam uskoro stiže i web shop? Kada možemo očekivati više detalja? 

Daaa, jako dugo ja najavljujem shop te nikako, ali evo, She je „prelomila“ preuzela svu odgovornost na sebe i već veliki posao odradila, vrijeme je sada. Do kraja ovog mjeseca shop će biti aktivan, kako mi She kaže. 😊

Najavio si da radiš pauzu od društvenih mreža. Što te je potaknulo na ovaj potez? 

Ja se privatno želim povući iz „prvog plana“, zato oni i dolaze, mislim da koncept treba da vodi brend na jedan potpuno novi način, gdje dajem mnogo prostora za saradnju sa novim, mladim ljudima iz različitih oblasti, možda ćemo uskoro imati gostujuće saradnike koji će sa likovimaa napraviti svoj pogled, naravno uz vrlo jasnu ideologiju brenda te uz odobrenje likova. Pored saradnje, dajem više prostora za interakciju sa likovima i sa samim brendom. Nešto posve drugačije uistinu.

MODNE VIJESTI , 8.7.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Saša Savičić

Podijeli:

Posljednje objavljeno