TEKST: Nevena Divčić
DATUM OBJAVE: 9.8.2024.
Beauty svijet nam još jednom otrkiva tajne velikih makeup artista i diva...
Pomisao na crveni ruž ili Marilyn Monroe nerijetko su zasebno sami po sebi dovoljni da ih povežemo.
Marilyn Monroe, jedna od najpoznatijih ikona ljepote, bila je majstorica šminkanja, a njeno prepoznatljivo rumenilo bilo je ključni dio njenog sjajnog izgleda. Uz svog šminkera, Allan Whitey Snyder, Marilyn je imala poseban način nanošenja rumenila koji je dodatno isticao njene savršeno oblikovane jagodice.
Rumenilo je nanosila na način na koji mi danas koristimo bronzer. Krenula bi od obraza, ka slijepoočnicama, do čela i završila na vrhu nosa. Uz šminkericu i historijsku beauty entuzijasticu Erin Parsons, pronašli smo zamjenu za rumenilo koje je najbliže nijansi koju je koristila Marilyn. Danas, Bourjois 15 Rose Eclat pruža priliku da oživite njen bezvremenski izgled.
@erinparsonsmakeup Marilyn’s blush and it’s dupe! #marilynmonroe #vintagemakeup #blush #oldhollywood #blushtutorial #dupe #fyp ♬ How To Marry A Millionaire: Street Scene - From "How To Marry A Millionaire" - Alfred Newman & Marilyn Monroe
Sigurno se pitate gdje ga kupiti? Donosimo vam link za kupovinu!
Bourjois 15 Rose Eclat
* * *
Naslovna fotografija: @samshawphoto
TEKST: Ada Ćeremida
Upozorenje: Limoncello tiramisu nadmašuje sve deserte ljeta.
Ovo nije tiramisu kakav pamtimo iz djetinjstva, ali bi lako mogao postati vaš omiljeni ljetni desert. Lagana, kremasta tekstura, svježina limuna i decentna nota limoncella.
Ne sadrži alkohol, a donosi sve što volimo kod originala plus ljetni, voćni zaokret. I što je najbolje? Ne treba vam rerna, samo frižider.
Sastojci:
Krema od limuna:
100 ml soka od limuna
150 g šećera
3 jaja
50 ml vode
1 kašičica gustina
50 g maslaca (opcionalno)
Krema i slojevi:
250 g mascarponea
300 ml slatkog vrhnja
100 g šećera u prahu
300 ml toplog mlijeka
2 pakovanja piškota (24 – 30 komada)
Korica limuna i svježa menta za dekoraciju
Priprema:
Za kremu od limuna, pomiješajte limunov sok, šećer i vodu u posudi na pari. U drugoj zdjeli umutite jaja i gustin, pa ih lagano dodajte kada se šećer počne topiti. Kuhajte uz stalno miješanje 6 – 8 minuta, dok se smjesa ne zgusne.
Pred kraj dodajte maslac i ostavite da se krema od limuna hladi na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru, pokriven plastičnom folijom.
Za kremu umutite mascarpone, slatko vrhnje i šećer u prahu u čvrstu smjesu i ostavite je da se rashladi. Piškote kratko umačite u toplo mlijeko i slažite prvi sloj u staklenu posudu.
Zatim dodajte kremu, pa kremu od limuna, i nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Završite s kremom u obliku tiramisu točkica, pospite koricom limuna i ukrasite mentom. Ostavite da odstoji najmanje 4 sata i poslužite hladno.
Foto: @julia_kunchevskaya
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!