Marija nam je kroz 4 stylish kombinacije pokazala kako nositi 1 blejzer - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Marija nam je kroz 4 stylish kombinacije pokazala kako nositi 1 blejzer

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
17.11.2022.

Sada već popularna tema u kojoj stvarne žene kreiraju više kombinacija s 1 komadom dobiva i svoju novu sugovornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Riječ je o Mariji Karivan, inženjerki telekomunikacija, čije su nam kombinacije zapale za oko na Instagramu kroz naš #DoYouBonjour koji je koristila na fotografijama. Djevojka je koja voli putovanja, dodatke za dom i naravno modu. Stoga je upravo za nas kreirala 4 kombinacije koje imaju zajednički jedan komad, blejzer u maslinasto zelenoj nijansi.
Emina je kreirala kombinacije s mekanim džemperom, Ilda s trendy čizmama, a Marija je birala klasični komad koji danas dodajemo svim našim kombinacijama. 

 

Marija Karivan Kada smo je pitali gdje pronalazi inspiraciju rekla je: ,,Inspiraciju pronalazim svugdje oko sebe, od prijateljica, sestre, do djevojaka koje svakodnevno srećem na ulici, Instagramu, Pinterestu i u modnim časopisima. Iz svega toga izvlačim nešto što najbolje odgovara mom stilu koji je upravo kombinacija modernog-elegantnog-casual-chic.
Moje viđenje mode i stila: 'Trendovi blijede, stil je vječan' i 'Nekada je manje-više'.’’

Na njenom profilu smo mogli vidjeti da uživa u kreiranju zanimljivih kombinacija i da je njena modna filozofija opuštenost + zabavni komadi.
To nam je i potvrdila: ,,Obzirom da je izgled nešto što prvo primijetimo na ulici, poslu, gradu, mislim da nam je svima postao dobrim dijelom sastavni dio života. Za mene je moda igra. Volim da kombiniram više stilova u jedan, ali većinom je to nešto neobično, nešto što skoro niko neće ni kupiti, hlače zanimljivog kroja, sako/jakna, cipele… Ne sve zajedno, naravno! 
U ormaru imam dosta bezvremenskih komada, nešto što ne izlazi iz mode i što se može kombinirati za više prilika. Zahvaljujući 'iD Studio' u ovom članku sam vam predstavila jedan komad kojega bi (ako mene pitate) svaka žena trebala imati u ormaru, a to je oversized sako.
Uz dodavanje detalja ja sam ga kombinirala za dnevne varijante, poslovne, ali i za noćni provod.''

 

4 kombinacije uz 1 stylish blejzer 


* * * 
Fotografije: iD Studio

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno