Ilda Bunjo nam je kroz 7 odvažnih kombinacija pokazala kako nositi 1 ZARA čizme - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ilda Bunjo nam je kroz 7 odvažnih kombinacija pokazala kako nositi 1 ZARA čizme

Tekst:

Emina Smaka

STREET STYLE
23.9.2022.

Najvažnija lekcija koju možete naučiti pri odijevanju i kreiranju kombinacija jeste da 1 komad stilizirate kroz više outfita, a da svaki put dobijete novi, zabavniji rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na ovaj način ćete uspjeti iskoristiti potpuni potencijal vašeg ormara, bez bespotrebne kupovine novih artikala. Do toga se dolazi praksom i igranjem s komadima, možemo ga nazvati i nekim oblikom umjetnosti koja se zaista može savladati. Da bismo vam najbolje prikazali benefite ovakvog kombinovanja komada realizirali smo priču s jednom od vas, Bonjour.čitateljicom čiji nas je stil oduševio kroz #DoYouBonjour outfite koje dijelite s nama. Riječ je o stomatologinji, zaljubljenoj u modu, Ildi Bunjo. Njene kombinacije su zanimljive, zabavne i urbane. 

 Za svoj stil kaže: „Moj stil je svestran i često, pored godišnje dobi, zavisi od muzike koju slušam, odnosno u kakvom sam raspoloženju, a slušam doslovno sve, od Pink Floyda do Kanye Westa. Nisam ljubitelj forsiranja jedne estetike, osoba sam koja bi rado nosila stvari npr. Bottege Venete, ali i Ricka Owensa.” Kao stilski inspirativne ličnosti je navela Kate Moss, princezu Dianu, Winonu Ryder, ali i Instagram fashionistice Rosie Huntington- Whitely i Elsu Hosk. 

Ilda je za našu priču kao glavni komad svojih kombinacija odabrala prezabavne čizme iz Zarine kolekcije. Riječ je o dubokim čizmama kaubojskog stila sa srebrenom metaliziranom obradom i šiljastim vrhom. Podsjećamo da su srebreni, metalizirani materijali veliki trend ove sezone, kao što smo mogli vidjeti i na Vogue World reviji. Kako kaže, ove čizme je uparila s nekim od trendy komada za ovu jesen kao što je plisirana mini suknja, worn-out jakna, cargo hlače ili baloner.  

 

6 jesenjih kombinacija koje uključuju 1 par čizama. Stilizirala Ilda Bunjo. 
 

* * * 
Fotografije: Ilda Bunjo 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno