Voljeli ste kako je uredila svoj balkon, a ovaj put će vas oduševiti dnevni boravak - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Voljeli ste kako je uredila svoj balkon, a ovaj put će vas oduševiti dnevni boravak

Tekst:

Emina Smaka

INTERIJERI
7.6.2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prošlo je tek nekoliko mjeseci otkako smo zavirili na balkon Marele, a sada nas je ponovno oduševila, ovog puta svojim dnevnim boravkom. 

Još jednom je pokazala da ima nepogrešiv osjećaj za stil i estetiku, kreirajući prostor koji ne samo da izgleda fantastično, već i savršeno skrovište od visokih temperatura vani.

 
Marelin dnevni boravak odiše prozračnošću i svježinom. Dominantna bijela boja prostoriji daje osjećaj čistoće i otvorenosti. Centralni dio prostora zauzima udobna bijela sofa koja poziva na opuštanje, a savršeno je upotpunjena bijelimm stolicama s drvenim detaljima i elegantnim bijelim stolom. Bijele zavjese se harmonično stapaju sa zidovima, stvarajući homogenu i mirnu pozadinu koja dodatno pojačava osjećaj prostranosti.

 Međutim, ono što ovaj dnevni boravak čini posebnim nisu samo bijeli tonovi, već pažljivo odabrani drveni naglasci koji unose toplinu i kontrast. Drveni detalji na namještaju dodaju prirodan i ugodan dodir, koji zajedno s raskošnim zelenim biljkama unosi život i dinamiku u prostor. Biljke su strateški postavljene kako bi unijele dašak prirode, stvarajući savršen balans između modernog i prirodnog.

 Ono što je zaista impresivno u Marelinom uređenju jest kako je uspjela kreirati prostor koji, iako mirne palete boja, djeluje izuzetno dinamično. Kombinacija tekstura, od mekih tkanina do glatkih drvenih površina te kontrast između bijele boje i zelenila biljaka, vizuelno čini prostor živahnim i ugodnim za boravak. 


 

* * * 
Fotografije: @marinaenterijernica

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno