MAME RULZ: šta sve spakovati za odlazak na more ili bazen sa mališanima? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

MAME RULZ: šta sve spakovati za odlazak na more ili bazen sa mališanima?

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MAME RULZ
6.7.2023.

Priprema i sam odlazak na more ili bazen sa najmlađom ekipom znači opremu, rekvizite, odjeću, igračke koji ponekad ne čine putovanje ugodnim, a još izazovnijim ako morate prošetati po vrućini dok ne dođete do mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I da, dragi roditelji, znamo da svake godine sebi kažemo da imamo za cilj da smanjimo količinu opreme koju nosimo za sljedeće ljeto, realnost je da je većina onoga što nosimo u nekom trenutku neophodna.

 

Foto: unsplash.com

 

Upravo zbog toga odlučili smo razmisliti i navesti osnovne stvari koje bi se trebale pronaći na putovanju ka vodenim avanturama kako ništa ne biste zaboravili. Plus predlažemo neke druge koji će vam uvelike olakšati zabavu sa mališanima i učiniti ljetna popodneva na moru/bazenu zaista trenucima razonode i uživanja za cijelu porodicu.

 

Torba za bazen/plažu


Torba za bazen sa djecom na kraju postane težak odabir. Kao što smo rekli, tu morate nosite sve i koliko god želimo da smanjimo, postoji nekoliko stvari koje su neophodne: krema za sunčanje sa minimalnim faktorom 50 za djecu, sunčane naočale i kape za djecu su osnova. Koliko god da zauzima prostora nužno je ponijeti peškire i rezervnu odjeću za presvlačenje mališana, rezervne kupaće kostime posebice ako su bebice. Za djecu koja još nisu završili misiju "bye, bye, pelene", ne zaboravite ponijeti nekoliko pelena namjenjenih za kupanje, kao i druge pelene za normalnu upotrebu prilikom izlaska iz bazena. 

 

Foto: unsplash.com

 

Prva pomoć


Bez obzira na to koliko pažnje posvetili sigurnosti, uvijek je dobro biti pripremljen za sitne ozljede. Stoga, obavezno spakujte osnovni pribor za prvu pomoć kao što su flasteri, dezinfekcijsko sredstvo, zavoji i sredstvo za ublažavanje uboda insekata.

 


 

Vodootporna torbica za mobitel
 

Iako smo protiv korištenja tehnologije u bazenu ili na moru, ponekad je potrebno imati mobitel u blizini iz različitih razloga, bilo zato što čekamo poziv ili jednostavno zato što želimo fotografisati i snimiti posebne trenutke. Kako biste izbjegli nepotrebne strahove, vodootporno kućište ili torbica za mobitel je najbolja opcija.

 

 

 

Šlauf, mišići ili prsluk za plivanje
 

Ako su vaša djeca mala i još uvijek nemaju potpunu slobodu u vodi, trebalo bi da nose prsluke za plivanje, mišiće ili neku drugu potporu u zavisnosti od uzrasta. 

 

Foto: pexels.com
 

Hidratacija je ključ


Boca za vodu je jedna od osnovnih stvari koja ne može izostati. Ako zadržava hladnoću tim bolje. Podsjetite djecu s vremena na vrijeme da piju vode; oni će biti zaokupljeni u svojim igrama i moguće je da se neće ni sjetiti da piju koliko god vruće bilo. Također, pri izlasku iz bazena/mora djeca su uvijek gladna i žedna stoga ne zaboravite spakirati zdrave grickalice i voće. Ako planirate boravak na plaži cijeli dan, razmislite o hladnijim varijantama sendvičima sa krastavcima ili mrkvom i laganim obrocima kako biste zadovoljili apetite svih članova porodice.

 

Igračke za vodu


Lopatice, kantice, frizbiji... iako je zabava u bazenu/moru zagarantovana, igračke za vodu su odlična opcija, posebice ako idemo sa samo jednim djetetom. Za stariju ekipu društvene igre će ih zabaviti dok se osuše.

Foto: freepik.com

 

Suncobran ili šator za plažu

 

Ako su mališani mlađi od 6 mjeseci, ovo je neophodno, a čak i kada pređu tu starosnu granicu, dječija koža je toliko osjetljiva da je svaka zaštita odlična. Naša preporuka je šator za plažu koji se jednostavno rasklopi.


Sada kada imate sve što vam treba, spremni ste za nezaboravno ljetno putovanje sa mališanima. Ne zaboravite uživati u svakom trenutku, stvarajte prekrasne uspomene i provjerite da li ste spakirali sve prije nego krenete na ovu avanturu. 


***
Naslovna fotografija: @hbgoodie

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno