Mama Naida zna tajne uspješnog leta sa bebom i daje savjete šta besplatno ponijeti - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Mama Naida zna tajne uspješnog leta sa bebom i daje savjete šta besplatno ponijeti

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MAME RULZ
10.6.2023.

Putovanja su uvijek posebna iskustva. Međutim, putovanja sa bebom mogu biti izazovna i zahtijevaju puno planiranja i organizacije, posebice ako prvi put letite sa bebom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ne brinite, uz nekoliko savjeta i trikova, putovanje sa bebom može biti ugodno i uzbudljivo iskustvo.

 

Foto: @nai.bcr

 

Prvo i najvažnije jeste pripremiti se na vrijeme. Dakle, prije nego što krenete na put, provjerite sve potrebne dokumente, pasoš i rodni list vaše bebe. Također, uvjerite se da ste spakirali sve potrebne stvari uključujući pelene, maramice, bočice i hranu za bebu. Također, ne zaboravite spakirati i igračke koje će vašu bebu zabaviti tokom putovanja.

 

Foto: unsplash.com

 

Kako bi pomogla drugim roditeljima koji se pripremaju za putovanje sa bebom, ljubiteljica putovanja i nova mama Naida Ajanović je odlučila podijeliti svoje savjete za sigurno i zabavno putovanje, a koji uključuju šta smijete ponijeti besplatno na let.


 


 

U nastavku donosimo Naidin post u cjelosti koji će sigurni smo biti od velike pomoći za sve mame.

 

Baby kolica
 

Nije bitno da li su kolica iz jednog ili dva dijela, koja je dimenzija ili težina. Kolica se predaju neposredno pred ulazak u avion, a preuzimanje zavisi od pravila aerodroma po dolasku na destinaciju (da li je to ispred aviona ili na traci za prtljag).

 

Autosjedalica


Predaju se uz čekirani prljag i ako rentate auto na destinaciji i autosjedalica je ‘jaje’ može vam odlično poslužiti, a i nećete platiti dodatni trošak rentanje autosjedalice.

 

Igračke


Sve vrste i oblici igračaka su dozvoljeni.

 

Hrana


Sve vrste hrane (kašice, keksići, voće i drugo), formula, termos boca, voda i druge tekućine za bebine potrebe su dozvoljene.

 

***
Naslovna fotografija: @nai.bcr

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno