3 savjeta uz koje će vaše malo kupatilo izgledati prostranije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 savjeta uz koje će vaše malo kupatilo izgledati prostranije

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
10.5.2024.

Ponekad se čini da je male prostorije jednostavno nemoguće učiti prostranijim i vizualno većim, nego što jesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To se posebno odnosi na određene prostorije u domu, kao što je malo kupatilo. Iako ne predlažemo rušenje zidova, donosimo 3 savjeta koja će vizualno vaše kupatilo proširiti


Prozirna tuš - kabina

Umjesto klasičnih tuš-kabina s zavjesama ili zidanim zidovima, razmislite o instaliranju prozirne,  staklene tuš - kabine. Prozirni materijali omogućavaju svjetlosti da prođe kroz prostor bez prepreka, stvarajući osjećaj prostranosti. Osim toga, prozirna tuš - kabina vizualno otvara prostor. 


 


 

Umivaonik koji stoji u zidu 

Umivaonici koji stoje u zidu, poznati i kao floating vanity, su izvrsna opcija za mala kupatila. Ovi umivaonici nemaju vidljive noge ili bazu, što stvara iluziju većeg podnog prostora. Taj savjet važi za sve male prostorije – što manje stvari na podu.

Ovakav umivaonik također omogućava lakši pristup podu za čišćenje, što je posebno korisno u malim prostorima.


 


 

Minimalan broj dekoracija

Kada uređujete malo kupatilo, važno je zadržati dekoraciju minimalnom. Izaberite samo nekoliko ključnih dekorativnih elemenata koji će dodati stil i osobnost prostoru, ali neće pretrpati prostor. No, ne brinite uz svijeće i biljke ćete kreirati taj cozy momenat koji je potreban svakom kupatilu


 


 

Kombinacija ovih savjeta pomoći će vam da maksimalno iskoristite prostor u malom kupatilu, stvarajući funkcionalan i estetski ugodan prostor koji će vam 'staviti' osmijeh na lice svaki put kad uđete u njega.

* * * 
Naslovna fotografija: @charlottehlucas

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno