Mali trikovi za uređenje balkona: 3 stvari na koje trebate obratiti pozornost - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Mali trikovi za uređenje balkona: 3 stvari na koje trebate obratiti pozornost

Tekst:

Bonjour.ba

DIZAJN SAVJETI
11.3.2019.

 U toplijem djelu godine, terasa postaje mjesto na kojem uživamo u jutarnjem ispijanju kave, prohladnom povjetarcu u večernjim satima, ali i mjesto druženja s obitelji i prijateljima. Zbog toga, balkon prvenstveno treba biti opuštena zona u domu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uz par biljaka, prostor za sjedenje i nekoliko detalja postat će vaše omiljeno mjesto. Prije proljetnog makeovera balkona, važno je odrediti stil uređenja, ali i, ako je balkon u nedostatku prostora, postao odlagalište stvari tijekom zime, isti posložiti. Kada razmišljate o uređenju balkona, najbolje je ovaj zadatak shvatiti kao mini zabavu kojoj prethodi malo inspiracije i par DIY projekata.

balkon1

#MJESTO ZA SJEDENJE
Čak i najmanji balkoni mogu dobiti cozy prizvuk uz drvene klupice ili rasklopive stolice i stol.
Vaša garnitura za sjedenje može biti izrađena i od nekoliko drvenih paleta koje su jako popularan odabir već nekoliko sezona. Osim toga, palete uz malo volje i jedno DIY poslijepodne postaju pristupačno i lijepo rješenje za svaki balkon. One su prirodniji odabir i estetski zanimljiviji od plastičnih garnitura koje su također dostupne na tržištu. Svakako dodatnu toplinu prostoru dajte uz jastuke i prostirku, kako biste mogli neopterećeno uživati u slobodnim trenutcima na vašoj terasi.

#ISKORISTITE ZID ILI OGRADU KAKO BISTE BALKON PRETVORILI U ZELENU OAZU
Kako biste maksimalno iskoristili prostor, korištenje zida ili ograde za postavljanje lončarica uvijek je pametna ideja. One će dati poseban šarm prostoru i na suptilan način balkon pretvoriti u malu džunglu. Naravno, ako vam to prostor dozvoljava, cvijeće možete posaditi u posude izrađene od terracotte i rasporediti po balkonu. Prilikom odabira biljki, istražite hoće li vaši cvjetni favoriti moći rasti na vašem balkonu (traže li više sunčeve svjetlosti ili manje, je li joj potreban hlad i sl.).

#DETALJI SU BITNI
Kada kažemo detalji, mislimo na ukrase kao što su lampa, fenjeri, lampice, svijeće i male posudice za cvijeće. Lampice će dati dodatnu toplinu svakom vašem druženju do kasno u noć. Sjajno rješenje su i viseće svjetiljke ili svjetiljke od rižinog papira koje također pružaju diskretno svjetlo te odlično izgledaju u vanjskim prostorima.

Dodatnu inspiraciju donosimo vam kroz fotografije ovih zanimljivo uređenih balkona koje smo pronašli na Pinterestu.

PreviousNext

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno