Kako mali hodnik u stanu pretvoriti u toplu, proljetnu dobrodošlicu? - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako mali hodnik u stanu pretvoriti u toplu, proljetnu dobrodošlicu?

Tekst:

Bonjour.ba

DIZAJN SAVJETI
23.3.2024.

Ulazni hodnik vašeg doma predstavlja prvo mjesto koje vaši gosti vide kada kroče unutra te je stoga važno da baš taj prostor stvara dojam topline i dobrodošlice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bez obzira na to koliko je prostora mali, postoji niz trikova i ideja koji mogu transformisati ovaj prostor u pravu proljetnu oazu

Dodavanje boja je kao prvi i glavni korak proljetnog makeovera pa čak i ako uživate u minimalizmu. Detalj u jednoj svjetlijoj boji će samo komplementirati vašu estetiku.

 

Foto: @vittvittvittOvaj put ćemo istražiti kako male promjene u dekoraciji mogu učiniti da vaš hodnik izgleda kao prava proljetna oaza, nudeći dobrodošlicu svakom ko kroči u vaš dom.
 

Namještaj u boji 

Dodavanjem komada namještaja u boji, instant ćete kreirati promjenu u hodniku. Ukoliko vas dimenzije prostorije ograničavaju, umjesto tapacirane klupice uvijek možete dodati mini stolicu u boji ili pak šareni tepih. 

 

Foto: @nathanschroderphotoUmjetnine i tapete 

Najlakši način za unijeti boju u dom je uz pomoć tapete. U posljednje vrijeme svijet tapeta se razvio pa je moguće pronaći najunikatniji dizajn. Ukoliko ipak niste spremni na taj korak, u svoje ramove za slike dodajte najšarenije slike, fotografije ili pak uradite mali DIY.


Foto: @kittymccallSvježe cvijeće 

Ništa ne može zamijeniti svježinu, miris i ljepotu koju pruža tek narezano cvijeće u vazi. Funkcioniše u svakoj prostoriji, a ukoliko vašu vazu s tulipanima stavite u hodnik to će biti najdivnija dobrodošlica u vaš dom. 

 

Foto: @hoops_and_home

* * * 
Naslovna fotografija: @rabobsen

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno