Mali balkon: 10 ideja za uređenje uz koje ćete iskoristiti svaki centimetar - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Mali balkon: 10 ideja za uređenje uz koje ćete iskoristiti svaki centimetar

Tekst:

Marija Perić

DIZAJN SAVJETI
19.5.2023.

Sad kad je sezona druženja na balkonima službeno otvorena, sve više imamo želju pretvoriti ovaj dio doma u mali komadić raja sam za sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno je tek nekoliko detalja kako bismo se ušuškali na svoj balkon i uživali u zen momentu. No, kad imamo mali balkon, broj mogućnosti se smanjuje. Naravno, to ne znači da vaš balkon i dalje ne može izgledati neodoljivo.

Zato smo pobrojali sjajne ideje kako urediti nenatkriveni, natkriveni i zatvoreni mali balkon kako biste znali da uz kreativna rješenja i vi možete imati malenu ljetnu oazu. Za ideje prelistajte dalje.

 

Začinsko bilje i povrće
 

Jedan od najkorisnijih načina kako iskoristiti balkon tijekom ljeta svakako su biljke, i to začinsko bilje i povrće. Od nimalo zahtjevnog bosiljka, pa sve do jagoda i rajčica, u lončanicama možete uzgojiti svoj maleni vrt uz koji će vaša svakodnevna trpeza također postati raznolikija i ukusnija.

 Mjesto za dvoje
 

Sviđa nam se ova ideja u kojoj je odlično iskorišten kutak kreirajući mjesto za dvoje. Lampice, biljke, kava i što nam još nedostaje?

 Lampice, lampice
 

Za kreiranje najposebnijeg ugođaja, posebice tijekom ljetnih večeri, na svoj mali balkon pokušajte dodati i lampice. Možete ih staviti po stropu, uz ogradu, ili oko stolica, opcija je mnogo, a dobit ćete tu dozu hyggea koju uvijek priželjkujemo.

 Mjesto za odmor
 

Vaš balkon može postati vaše omiljeno mjesto za opuštanje nakon posla, tijekom vikenda, uz knjigu ili omiljenu seriju. Ako želite kreirati najudobnije mjesto, možete investirati u kvalitetni naslonjač, ljuljačku ili dugi ležaj sa jastucima.

 

***
Foto: @petitekare

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno