7 trikova za transformaciju male trpezarije. Broj 5 donosi rezultate u sekundi. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

7 trikova za transformaciju male trpezarije. Broj 5 donosi rezultate u sekundi.

Tekst:

Bonjour.ba

DIZAJN SAVJETI
27.6.2024.

Ukoliko ste otvorili ovu temu, jasno je da ste u potrazi za jednostavnim rješenjima pri uređenju trpezarije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ne brinite, mi imamo nekoliko rješenja, a neka od njih će biti pravi izbor za vas. Uz nekoliko jednostavnih trikova, možete pretvoriti svoj mali kutak u elegantan i funkcionalan prostor za uživanje u obrocima s porodicom i prijateljima. 

 


 

Koristite svijetle boje

S ovim trikom su upoznati svi koji sami uređuju svoj prostor. Svijetle boje mogu učiniti da svaki prostor izgleda veće i prozračnije. Birajte bijele, bež ili pastelne tonove za zidove, namještaj i dekoracije. Ovo će vašoj trpezariji dati osjećaj prostranosti i svježine.
 

Multifunkcionalni namještaj

Nakon što savjetujemo korištenje svjetlijih boja, naš drugi najbolji savjet jeste da investirajte u namještaj koji ima više funkcija. Ovo važi za svaku manju prostoriju u domu pa tako i trpezariju. Na primjer, stolovi sa skladišnim prostorom ili sklopivi stolovi mogu biti od velike koristi u malim prostorima. Ovako ćete uštedjeti prostor, a istovremeno imati sve što vam je potrebno na dohvat ruke.
 

Osvjetljenje je ključ

Kroz svaki naš interijer članak ovaj savjet podvlačimo žutim markerom! Dobra rasvjeta može dramatično promijeniti izgled vašeg prostora. Birajte viseće lustere ili zidne lampe koje će obasjati vaš prostor i učiniti ga prijatnijim za boravak. Prirodna svjetlost je također veoma važna, pa ukoliko je to moguće, neka vaša trpezarija bude u blizini prozora. 

 

 

Koristite vertikalni prostor
Police i viseći ormarići su odličan način da iskoristite vertikalni prostor. Iako se vintage komoda u trpezariji čini kao savršen izbor, u ovom slučaju postavite police na zidove kako biste oslobodili podni prostor i istovremeno dodali prostor za odlaganje posuđa, čaša i drugih trpezarijskih potrepština.
 

Ogledala za vizuelno povećanje prostora

Obećali smo vam trik koji promjenu donosi u sekundi. Ogledala su fantastičan trik za male prostore. Postavite ogledalo na jedan od zidova kako biste stvorili iluziju većeg prostora. Ovo će vašoj trpezariji dati dodatnu dubinu i svjetlost.

 Minimalizam je vaš prijatelj

Manje je više kada je u pitanju mali prostor. Izbjegavajte gomilanje nepotrebnih stvari i držite se osnovnih komada namještaja i dekoracija. Čist i uredan prostor će izgledati veće i prijatnije.

 Personalizirajte svoj prostor

Svaki prostor u vašem stanu treba da bude slika vas, tako dodajte dodatke kao što su fotografije, umjetnički radovi ili biljke. Ovo će vašoj trpezariji dati karakter i učiniti je toplijom i privlačnijom.

 Uz malo kreativnosti i prave trikove, možete stvoriti funkcionalan i estetski privlačan prostor koji ćete voljeti.  

* * * 
Naslovna fotografija: @salinamariahome

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno