Maja Čengić Miralem: 15 glamuroznih kombinacija s prethodnih izdanja SFF-a - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Maja Čengić Miralem: 15 glamuroznih kombinacija s prethodnih izdanja SFF-a

Tekst:

Ana Rotim

STREET STYLE
10.8.2022.

Osim što nas čega pregršt zanimljivih filmskih naslova, kada je riječ o Sarajevo Film Festivalu razlog za uzbuđenje su i modne kombinacije o kojima ćemo vas i ove godine obavještavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Dašak glamura koji donosi crveni tepih motivirao nas je da zavirimo u arhivu fotografija s prethodnih izdanja Sarajevo Film Festivala i napravimo galeriju kombinacija dame koja veoma vješto bira svoju 'red carpet formulu'. Urednica BHRT-a Maja Čengić Miralem prepoznatljivo je lice Sarajevo Film Festivala koja na crvenom tepihu unosi vedrinu kroz razgovor s filmskim znalcima. Kako kod svojih svakodnevnih izdanja, pa tako i kada je riječ o Sarajevo Film Festivalu bira elegantne i sofisticirane formule kojima stavlja naglasak na ženstvenost. 


Maja Čengić Miralem u kreaciji brenda Belma TvicoNaime, Maja ne krije da za svoja izdanja nerijetko bira kreacije iza kojih stoje talentirani domaći ali i regionalni dizajneri, a tijekom prošlogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala ljubitelje mode oduševila jedinstvenim haljinama koje su obogaćene notom glamura. Maxi ali i mini haljine koje oplemenjuju razigrani stil, lepršavi materijali i jedinstveni dodaci dio su modne priče koju Maja na poseban način dočarava tijekom glamuroznih ljetnih večeri u Sarajevu. Taj modni izričaj motivirao nas je ovog puta na kreiranje mini galerije koja će nas prisjetiti na neke od najboljih izdanja ove dame s crvenog tepiha i probuditi želju da i ove godine rado pratimo kreacije koje će biti dio njenih stilskih formula.


Maja Čengić Miralem u Jasna Hadžimehmedović-Bekrić haljiniMaja Čengić Miralem u kreaciji  dizajnerice Emine Husedžinović IbrahimovićMaja Čengić Miralem u kreaciji dizajnerice Amire PertesiMaja Čengić Miralem u kreaciji brenda Amira PertesiMaja Čengić Miralem u Jasna Hadžimehmedović-Bekrić haljini
 

 

Maja Čengić Miralem u kreaciji brenda Krie Design


 

Maja Čengić Miralem u kreaciji brenda Belma Tvico


 

Maja Čengić Miralem u kreaciji brenda La Jupe


 

Maja Čengić Miralem u kreaciji brenda LEI LOU by Alex Dojčinović


 

Maja Čengić Miralem u kreaciji brenda Mateyaneira

 

Maja Čengić Miralem u kreaciji brenda Belma Tvico

 

Maja Čengić Miralem u Jasna Hadžimehmedović-Bekrić haljini

 

Maja Čengić Miralem u kreaciji brenda LEI LOU by Alex Dojčinović

* * *
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno