Maestro Suits novi je bh.brend koji nudi muška odijela za baš svaku priliku i stil - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Maestro Suits novi je bh.brend koji nudi muška odijela za baš svaku priliku i stil

Tekst:

Bonjour.ba

MODNE VIJESTI
17.10.2019.

Ismet i Đula Karić su prije 25 godina u Maloj Brijesnici kod Doboja pokrenuli tekstilnu proizvodnju koja je narasla do nivoa da surađuje s poznatim svjetskim modnim kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobiveno iskustvo potaknulo ih je da i sami pokrenu vlastiti brend - Maestro Suits, koji se ističe ponudom kvalitetnih i modernih odijela. Prije nešto više od mjesec dana predstavili su i svoju prvu kampanju koju potpisuje bh.fotografkinja Aida Redžepagić te otvorili prvu trgovinu u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s njihovim timom, saznali smo više o samim počecima, ali i ponudi ovog domaćeg brenda.

Kako je započela ideja o Maestro Suits i što vaš brend čini drugačijim od ostalih na tržištu?

Ideja o brendu Maestro Suits postoji već duže vremena, a na čijoj se realizaciji radilo posljednjih nekoliko godina. Maestro Suits brend za javnost jeste brend star tek mjesec dana, ali iza njega stoji fabrika Kismet sa 25 godina rada u oblasti šivanja muških odijela, uglavnom za strano tržište i velike modne brendove poput modne kuće Armani i drugih. Osnovna snaga brenda Maestro Suits leži u težnji za istrajnošću u viziji i težnji za iskorakom iz prosjeka u prestiž.

Ulaganje u savremenu tehnologiju i opremu, edukaciju velikog broja zaposlenih, kao i višedecenijska posvećenost nauci izrade muških odijela, doveli su do toga da se u posljednjih nekoliko godina pripremalo za lansiranje brenda koji će muškarcima ponuditi jedinstven koncept kupovine odijela kakvog dosada nisu mogli sresti na području Bosne i Hercegovine i regiona.


Brend Maestro Suits predstavlja inovaciju na tržištu Bosne i Hercegovine. Htjeli smo muškarcima maksimalno pojednostaviti potragu za idealnim odijelom, pa baš iz tog razloga naši kupci imaju na usluzi profesionalno osoblje koje će im pomoći izabrati odijelo i krojače koji će to odijelo savršeno prilagoditi na licu mjesta.
Sva naša odijela napravljena su od najkvalitetnijih materijala, čija finoća doseže i do 160S.

Za koga su dizajnirana odijela s Maestro Suits etiketom?

Svjesni da se danas živi užurbano te da ljudi što više pokušavaju da uštede na vremenu i svoje slobodne trenutke provedu s porodicom i prijateljima, Maestro Suits je osmislio način kako da muškarcima olakša kupovinu savršenog odijela.


Maestro Suits su moderno dizajnirana odijela italijanskog kroja dizajnirana za muškarce koji znaju šta žele, za muškarce s istančanim modnim stilom, za muškarce koji vole klasiku, ali žele biti prepoznatljivi. U našoj prodavnici moguće je pronaći tri vrste odijela: casual, business i evening odijela te nekoliko stotina košulja na jednom mjestu.
Osim odijela, u Maestro Suits prodavnici mogu se pronaći i detalji koji će upotpuniti svaki modni stil, poput kravata, kaiševa, torbi, maramica, leptir mašni i naočala.

Što je baza vaše kolekcije – koji krojevi i materijali prevladavaju?

Sva Maestro Suits odijela kreirana su prema italijanskom modelu s najkvalitetnijim vunenim materijalima.
Osnovna mjerna jedinica kojom se mjeri kvalitet tkanine za odijela jeste super S, koji označava finoću vune izmjerene u mikronima. Što je manji broj S tkanina se manje širi i dosta je kruća i teža, a što je broj veći, to je tkanina bolja. Tako 100 S označava tkanine srednje kvalitete, a 120 S veoma kvalitetne tkanine.


Odijela iz Maestrove radionice su pravljena od najkvalitetnijih luksuznih tkanina koja imaju jedinicu i od 160 S. Najpoznatiji primjeri ovih tkanina jesu autentična italijanska Reda i Vitale Barberis Canonico VBC koji su sinonim za stil i eleganciju. Lideri su u proizvodnji finih vunenih tkanina za izradu klasičnih muških odijela te predstavljaju primjer talijanskog majstorstva, spajajući umjetničku tradiciju s tehnološkim inovacijama kako bi se postigao još bolji rezultat. Ovaj kvalitet tkanina ističe se svojim luksuzom i pravi je izbor za Maestro odijela, namijenjena muškarcima s istančanim modnim stilom.
Naš savjet je da okosnica svakog muškog ormara budu kvaliteta, prozračna odijela koja imaju barem 120 S, a takva se svakako mogu pronaći u Maestro prodavnici, u Kolodvorskoj 12 (TC Intershop) u kojoj je izloženo hiljade odijela.

A što vam je bila nit vodilja za uređenje vaše prve trgovine? Planirate li uskoro otvorenje trgovina i u ostalim bh. gradovima?

Za uređenje prve Maestro Suits prodavnice zaslužan je Isak Garibović, poznati bh. likovni umjetnik i dizajner interijera. Željeli smo kreirati nešto originalno i nesvakidašnje. Prvi u Bosni i Hercegovini nudimo usluge prepravke odijela u prodavnici, na licu mjesta. Svojim kupcima smo željeli maksimalno olakšati pri odabiru savršeno skrojenog odijela.


Trenutni plan jeste da se zadržimo na jednoj prodavnici u Sarajevu. Vođeni logikom da se odijelo kupuje iz potrebe i ne baš svaki dan, smatramo da nije neophodno da se naša prodajna mjesta nalaze u centru grada. Upravo zbog toga smo ponudili koncept s velikom količinom odijela u kojem apsolutno svako može pronaći baš ono što traži.
U dugoročnom planu postoje ambicije da se Maestro Suits proširi i na druge zemlje, ali o tome kada bude vrijeme.

Zašto ste baš Tomislava Cvitanušića i Muhameda Hadžovića birali kao ambasadore vašeg dizajna?

Tražili smo prepoznatljiva lica koja imaju dobru reputaciju i uspjehe iza sebe i koji svojim dobrim izgledom i pojavom ispunjavaju viziju Maestro Suitsa, a vođeni time, Cvitanušić i Hadžović su se pokazali kao idealni protagonisti.
Također, Maestro Suits je bh. brend koji može stajati rame uz rame sa svjetskim brendovima, pa tako su i naši ambasadori u svojim poslovima.

Sve detalje o njihovim novim kolekcijama možete pratiti na njihovoj web stranici, kao i na društvenim mrežama, ali i u Maestro Suits trgovini na adresi Kolodvorska 12, Sarajevo. 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno