Divna priča koja je spojila Alma Ras i Maëlys de Rudder Tanović - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Divna priča koja je spojila Alma Ras i Maëlys de Rudder Tanović

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

MODNE VIJESTI
18.5.2022.

Vođeni idejom i željom da jedan odjevni predmet bude više od toga, da budu podrška pozitivnim pričama, nastala je divna modna čarolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Već pri prvim skicama, uz puno predanosti i ljubavi prema detaljima, te neosporno iskustvo u stvaranju, ekipa iz kreativnog razvoja Alma Ras, tragala je za osobom koja će svojim učešćem utkati ljubav i energiju u ovu ideju. Zajedničke vrijednosti i interes za promociju prirodnih vrijednosti Bosne i Hercegovine lako su spojili Alma Ras, domaći brend i Maëlys, damu koju mnogi vole, cijene i prepoznaju kao pozitivnu ličnost.

 “Nije mi bilo teško biti dio ovog projekta, jer cijenim Alma Ras kao domaći brend.  Projekat ima  vrijednu svrhu, a na kraju i volim njihove proizvode. To je važno za mene, izuzetno sam sretna i velik mi je kompliment jer sam pozvana da učestvujem u realizaciji.  Uostalom, vjerujem da u životu morate biti razigrani i ne shvatati sebe previše ozbiljno”, rekla je Maëlys.
 Njena želja bila je da kroz svoj angažman pruži podršku drugim preduzetnicama koje nemaju potrebnu finansijsku podršku, a koje njeguju tradicionalne zanate.
Tako se i ostvarila saradnja s Eminom Nuhić Ramić, vlasnicom Studija za vez “Sofia”. Ova mlada ekologinja po struci, za sebe kaže da je zaljubljenica u bogatu floru BiH, pa je upravo iz tog razloga fokus njenog veza na cvjetnim motivima oni koji predstavljaju endemske i reliktne vrste naše domovine. 
Bila mi je čast i zadovoljstvo učestvovati na ovakvom projektu i sarađivati sa društveno odgovornom kompanijom kakva je Alma Ras. Kroz ovu saradnju sam spojila svoje dvije najveće ljubavi: ručni vez i endemske vrste naše drage BiH. Ipak, najveći benefit ove kampanje za mene je što sam shvatila kamo želim da usmjerim svoje poslovanje, a Alma Ras mi je omogućila alate da to i ostvarim.”, riječi su Emine.
.
 Nadahnuće su pronašli u Pančićevoj Omorici, endemskoj vrsti pronađenoj 1895. godine na obroncima planine Tare, donjeg i srednjeg toka rijeke Drine, Zaovine od strane botaničara Josipa Pančića.
Ručno se vezlo na 100 komada kimona, što govori da je svaki jedinstven, a limitirano izdanje ručnog veza može se pronaći isključivo na Alma Ras web shopu. Interesantan podatak je da je za samo jedan komad bilo potrebno četiri sata ručnog veza.

 


U ovoj liniji našli su se bluza i top na koje je aplicirana replika-mašinski vez Pančićeve Omorike i fantastični komadi kao što su hlače i šorc koji će pomoći u kreiranju različitih dnevnih i večernjih outfita. Oduševit će vas bijela boja koja je naprosto favorit svih nas u toku ljetnih dana, tamno plava za dodatnu eleganciju, dok na boju fuksije niko neće ostati ravnodušan. Ne smijemo zaboraviti spomenuti materijale koji su korišteni u ovoj liniji, a u pitanju je idealna kombinacija prirodnih materijala lana i viskoze u kojima će vaša koža uživati i tokom ljetnih vrućina. 

***
Naslovna fotografija: Alma Ras PR

Povezani članci

Najpopularniji članci