Lucija Čolak, magistrica Modnog dizajna iz Gruda dobitnica je Ida International Award. Otkrila nam je detalje.

MODNE VIJESTI
18.2.2021.

Lucija Čolak je u Grudama osnovala krojački salon Kašmir u čijem ćete potpisu pronaći moderne kreacije od pomno biranih materijala, zanimljivog dizajna te neobičnih detalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucija se nedavno prijavila i na International Design Award koji se već više od deset godina održava u SAD-u te je upravo njena linija haljina osvojila zlato u kategoriji modnog dizajna!

Nakon što sam magistrirala Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, svoj mali svijet mode sam nastavila kreirati u Grudama u krojačkom salonu Kašmir čija sam ponosna vlasnica. Od malih nogu sam u svijetu mode, cijeli svoj život vodim se idejama koje su uvijek bile drugačije od komercijalnih trendova, oduvijek me zanimalo kako dizajnirati odjevni komad koji nitko do sada nije nosio, koji zapravo nikada prije nije viđen. Dizajnirajući u tišini, radeći prvenstveno iz ljubavi prema ovom poslu. U listopadu sam se prijavila na International Design Award. Inače natjecanje se organizira i održava na godišnjoj razini u Los Angelesu, međutim ceremonija dodjele nagrade ove godine u uvjetima pandemije održala se online.

Natjecanje se organizira od 2007. godine, a pokrenuto je od strane Farmani Group, međunarodne organizacije osnovane u SAD-u, koja djeluje globalno od 1985. godine te u području mode, fotografije i dizajna organizira čitav niz natjecanja poput ovog, u cilju prepoznavanja mladih umjetnika i dizajnera te njihova nagrađivanja i brendiranja. Na natjecanje sam se prijavila sa nekoliko kreacija, koje uključuju cocktail haljinu sa mrežastim materijalima sve do vjenčanice koja je za jedan od materijala imala nojevo perje. Vodeći motiv moje prijave bili su valovi i nabori, spajanje asimetričnih dijelova u simetrične cjeline, s naglaskom na grandioznost ženskog vrata, ramena i linije ruku. Materijali kojim sam se služila u izradi kreacija bili su pretežno organdi, brokat, til, svila i razne vrste mrežastih materijala.

U mojoj kategoriji gdje je sudjelovalo više od tisuću mladih dizajnera iz cijelog svijeta osvojila sam laskavu nagradu Ida International Award, tj. osvojila sam zlato u kategoriji modnog dizajna.

Ova nagrada za mene je veliko priznanje, motivirala me da se upustim u nove projekte o kojima ćete biti obaviješteni.“ – otkrila nam je u razgovoru.
U nastavku detaljnije istražite kreacije, a Lucijin rad možete pratiti i na službenom Instagram profilu salona Kašmir.

***
Haljine: Lucija Čolak za salon Kašmir
Foto: Zonzip
Frizura: Stipe Filipović

 

MODNE VIJESTI , 18.2.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Zonzip

Podijeli:

Posljednje objavljeno