Odgovorili smo na 5 najčešćih dvojbi o retinolu, najmoćnijem anti age sastojku koji vole i celebrity dame! - Bonjour.ba...

Odgovorili smo na 5 najčešćih dvojbi o retinolu, najmoćnijem anti age sastojku koji vole i celebrity dame!

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

BEAUTY SAVJETI
1.11.2021.

Svake godine, Google kreira listu pojmova koji su bili najviše puta pretraživani kroz period od 12 mjeseci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada govorimo o beauty industriji, pojam retinol nalazi se visoko na listi najpopularnijih pojmova već nekoliko sezona. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, čitajući preporuke beauty stručnjaka, dermatologa, kao i skincare znalaca, upravo se ovaj sastojak ističe kao favorit i broj 1 na ljestvici. Jasno je zašto želimo znati baš sve o njemu! 

Retinol je derivat vitamina A, snažan je anti age saveznik koji reducira bore, potiče proizvodnju kolagena, a uz to daje bolji tonus i mladolik izgled kože. On je ujedno i najviše istražen aktivni sastojak i vjerujemo da će postati važan dio vaše noćne rutine.
Što je to što njega čini posebnim, kako djeluje na smanjenje bora, teksturu kože, kada se koristi i trebamo li biti oprezni prilikom korištenja, otkrivamo u nastavku.
Je li retinol preagresivan za kožu?

Retinol je proizvod koji vješto rješava razne nepravilnosti na koži. 
No, kada tek retinol uvodite u svoju rutinu, on može potaknuti crvenilo, suhoću, pa čak i ljuštenje.
Ono što je važno reći jeste da retinol ne čini pri tome vašu kožu tanjom, štoviše, obnavlja teksturu kože i umanjuje duboke bore. Proizvodi poput L'Oreal Paris Revitalift Laser Retinol seruma vidno će smanjiti znakove starenja i ojačati teksturu kože koja je nakon njegovog korištenja, hidratizirana i elastična zahvaljujući formulaciji koja ima i hijaluron.

Koliko često trebamo nanositi retinol na kožu?

Ako ste početnik ili ste imali dužu pauzu, prvo retinol koristite do dva puta tjedno u vašoj večernjoj beauty rutini, dok se vaša koža ne navikne. L'Oreal Paris Revitalift Laser Retinol je serum te će se on nanositi odmah nakon čišćenja lica. Dovoljno je da nanesete tek 3-4 kapi na lice. Ako ste u dvadesetim ili tridesetima, nakon 15 dana korištenja, retinol možete nanositi svaku drugu večer, dok ako imate izraženije, duboke bore, retinol može biti dio vaše svakodnevne njege.

Je li retinol isključivo anti age sastojak?

Za retinol ćete čuti i da je multitasking jedna od njegovih karakteristika. Naime, on pripomaže i u poboljšanju teksture kože, stimulira proizvodnju kolagena, ali i pripomaže u smanjenju ožiljaka od akni, kao i pigmentacijskih mrlja. Upravo zato je jako važno uvrstiti ga u svoju beauty rutinu na vrijeme i odabrati pravi proizvod koji će koži vratiti sjaj. Birajte one koji sadrže čisti retinol, ne derivate retinola, budući da oni imaju snažnije djelovanje.

Zašto je tako važna SPF zaštita prilikom korištenja retinola? 

Retinol je jedan od skincare sastojaka koji kožu čini fotoosjetljivom na sunce. Samim time, važno je da svaki dan, prije izlaska vani, na lice nanesete omiljenu kremu sa zaštitnim faktorom. Ovaj korak nipošto ne biste trebali preskočiti, čak ni na oblačan dan, a neka i šešir bude dio vašeg stilskog izričaja i dodatna zaštita od sunčevih zraka. 

Smije li se retinol koristiti s vitaminom C?

Vitamin C također je jedan od onih magičnih skincare sastojaka koje volimo. 
Važno je da vitamin C koristite kao dio jutarnje rutine, kada će i dati najviše benefita vašoj koži, a retinol u večernjoj. Ne možete ih koristiti zajedno, no, sljedeći ove korake, uživat ćete u zdravoj i sjajnoj koži. A ako ste u nedoumici o tome koje skincare sastojke možete koristiti zajedno, uvijek se možete posavjetovati sa stručnjacima. 

***
Tekst: Bonjour.ba/Promotivni članak
Foto: Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci