Ljuljačka na Vlašiću: prekrasna lokacija koja bi se trebala naći na vašoj #mustsee listi - BONJOUR.ba - bh.lifestyle mag...

Ljuljačka na Vlašiću: prekrasna lokacija koja bi se trebala naći na vašoj #mustsee listi

PUTOVANJA
17.8.2021.

Ljuljačke su se u posljednje vrijeme počele pojavljivati na mnoštvo lokacija u Bosni i Hercegovini i vrlo brzo postale omiljene stanice za najljepše ljetne fotografije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daleko od gradske vreve, na planini Vlašić, nalazi se jedna takva opuštajuća oaza koja kreira savršenu scenografiju za odličan photo spot.

Naime, Vlašić je jedna od najvećih planinskih visoravni u Bosni i Hercegovini, a zbog svog položaja ona je jedna od najotvorenijih planina na području Balkana.

Cijelom ambijentu u prilog ide i prekrasan pogled na prirodu i zelenilo.

Vlasnica Instagram profila @whitepearltravel otkrila je da tačnu lokaciju dobijete ako ukucate u Google Maps sljedeće koordinate 44.277,17.606 koje će vas voditi na pravac Galice pored glavnog puta sa lijeve strane kad idete iz pravca Kneževa prema Travniku.

 

 

Svakako savjetujemo da posjetite i neke od lokacija koje smo izdvojili poput planinske kuće na Vlašiću koja je odlična destinacija za odmor ili kućice uz romantičnu idilu i jacuzzi, ili pak osvježenje možete potražiti na Velikom i Malom vodopadu na rijeci Ilomskoj, podno planine Vlašić, gdje ćete također ne sumnjamo uživati. 

***

Naslovna fotografija: @adna.miralem
Tekst: Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA , 17.8.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@adna.miralem

Podijeli:

Posljednje objavljeno