LEVIA – saznali smo sve detalje o bh.gelu za dezinfekciju ruku koji možete nositi i u najmanjoj torbici

ZDRAVLJE I NJEGA
25.6.2020.

LEVIA je jednokratni antibakterijski i antivirusni gel za higijensku dezinfekciju ruku koji je nastao kao rezultat odgovornog i zahtjevnog rada stručnjaka iz različitih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov cilj prvenstveno je bio razviti proizvod koji bi zadovoljio potrebu potrošača za efikasnim i praktičnim sredstvom za dezinfekciju ruku, kao i obogatiti sastav gela dermatološki blagotvornim sredstvima koji će, pored dezinfekcije, njegovati našu kožu i čije će pakovanje biti praktično i iskoristivo u mnogim prilikama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠTO JE TO LEVIA GEL?

Suočeni s činjenicom da živimo u vremenu u kojem se opasni virusi brzo šire, svjesni smo da su određene mjere opreza neophodne, a osnovna lična higijena u velikoj mjeri može minimizirati rizik.
Istraživanja su pokazala da se na ljudskoj ruci u prosjeku nalazi više od 3.000 bakterija i da je dezinfekcija veoma važna za prevenciju, jer u širem smislu predstavlja skup postupaka kojima se uklanjaju, onesposobljavaju ili uništavaju mikroorganizmi u toj mjeri da nisu sposobni izazvati infekciju.

Primjena: Utrljati gel preko cijele površine dlana i prstiju 

Sastojci LEVIA gela pomno su birani imajući u vidu učinkovitost, tako da u situacijama kada nemamo mogućnost za temeljito pranje ruku sapunom i običnom vodom, korištenjem LEVIA gela uništavamo 99,9% poznatih bakterija i mikroorganizama.

PRIRODNI SASTOJCI KOJI NJEGUJU I HIDRATIZIRAJU KOŽU

Vođeni željom da naša koža bude njegovana i hidratizirana i da se osjećamo dobro i sigurno dok koristimo LEVIA gel, jedan od ključnih faktora prilikom pripreme recepture bio je da se obogati vitaminima, aminokiselinama i mineralnim tvarima biljke aloe vera. Ova biljka, koja porijeklo vjerojatno vodi s Arapskog poluostrva, a među Egipćanima je bila poznata kao „biljka besmrtnosti“, sastoji se od 98,5 % vode, što joj omogućuje da mjesecima preživi u ekstremnim uvjetima bez da dehidrira. 
Njeni listovi sadrže velike količine vitamina C i E, minerala (posebno cinka), polisaharida i enzima te imaju antivirusni, antibakterijski, protuupalni i antialergijski učinak.
Primjerena je za sve tipove kože, pogotovo osjetljivu, suhu i zrelu kožu, a cijenjena je i zbog rashlađujućeg efekta. Druga ljekovita biljka korištena u LEVIA gelu je čajevac, koji nam dolazi s druge strane svijeta – iz Australije i ima moćno antivirusno, antifungalno i antibakterijsko svojstvo.

Čajevac je zimzeleno grmoliko drvo koje može narasti do sedam metara u visinu. Ima izdužene nepodijeljene listove koji više podsjećaju na iglice, s vidljivim žlijezdama duž listova koje sadrže dragocjeno eterično ulje.
Ljekovito djelovanje otkrili su starosjedioci kontinenta, Aboridžini, koji su čajevac koristili tako da su gnječili listove i pretvarali ih u masu kojom bi premazivali rane od ozljeda, ugriza i uboda insekata.


PRAKTIČNOST PAKIRANJA KOJE STANE U SVAKU TORBICU

Prilikom kreiranja pakovanja posebnu pažnju posvetili su tome da bude praktično te da se umanji rizik od prosipanja. Pakovano i dozirano u pojedinačnim vrećicama, uvijek svjež dezinficijens, bez unakrsne kontaminacije.
Zahvaljujući jednokratnom pakovanju, LEVIA gel može se nositi u novčaniku, džepu, torbi i ruksaku kako bi se našao pri ruci i koristio u situacijama kada nemamo mogućnost za temeljito pranje ruku sapunom i običnom vodom.
Posebno je praktičan za korištenje na javnim mjestima gdje se zadržava veliki broj ljudi.

ZDRAVLJE I NJEGA , 25.6.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike