TEKST: Bonjour.ba/PR
DATUM OBJAVE: 17.7.2020.
U bašti Villa Noa jučer je održan „Dan u prirodi s Dia Marom“, event koji je na jednom mjestu okupio ljubitelje prirodne kozmetike, pravilne ishrane i zdravog načina života.
Brojne dame i muškarci su putem LIVE video prijenosa uživali u dvosatnom druženju, radionicama, kao i panel diskusiji „Naučimo čitati deklaracije“, gdje je jedna od gošći bila Marina Spasojević, na Instagramu poznatija kao Dia Mara. Marina živi i radi u Salzburgu, a tokom posljednjih godina savjetima o prednostima korištenja prirodne kozmetike koje dijeli na svom Instagram profilu @diamara.
https://www.youtube.com/watch?v=_b1wW89htOM
VIDEO ZAPIS KROZ KOJI MOŽETE POGLEDATI KOMPLETAN PANEL
„Cilj današnjeg društva bio je da podijelimo iskustva, naučimo više o moćima prirode i onome što nam pruža kako kroz kozmetiku i njegu kože, tako i ishranom. Radionicom, koju smo danas održali, želimo pokazati da sa namirnicama koje svakodnevno koristimo u kuhinji možemo napraviti dosta toga kvalitetnog i za njegu“ – komentirala je Marina.
Na panel diskusiji zajedno sa Tarikom Zolotić, bh. nutricionistom i Midhetom Jeina, marketing menadžericom bh.brenda prirodne kozmetike Dr. Pasha, govorile su o neophodnosti čitanja sadržaja na deklaracijama, pravilnoj njezi, ishrani i novim trendovima koji većini postaje i način života. Voditelj, zaljubljenik u fitness i zdrav način života, Muhamed Mizić se odlično snašao kao moderator panela.
Druženje je nastavljeno sa partnerima eventa koji su predstavili svoj asortiman prirodne kozmetike i hrane koja ne sadrži štetne sastojke na poleđini svojih pakovanja. Pored proizvoda poput Alteya ružine vodice ili Alverde umivalice za lice, predstavljeni su i domaći proizvođače prirodne kozmetike: OrganLook, Wooling, BeeLuv, Bubamara i Skinematic.
Maja Pilav, vlasnica bistro puba „Zdravo“ pripremila je ukusne zalogaje za sve gošće. Za pripremu jela koristila je dmBio asortiman te otkrila zanimljive i jednostavne recepte koji se lako mogu napraviti u kućnoj varijanti.
Svoj doprinos ovom događaju, čiji je glavni fokus promocija zdravih životnih navika te razvijanje svijesti o neophodnosti povratka prirodi i organskim preparatima, dala je i kompanija dm drogerie markt koja u svojim poslovnicama širom BiH nudi veliki asortiman kvalitetne prirodne kozmetike, kao i organske ishrane.
Važno je i napomenuti da su se organizatori, ali i posjetitelji ovog događaja pridržavali svih propisanih epidemioloških mjera te su za zaštitu bili zaduženi Zoono i Altimex.
TEKST: Bonjour.ba
Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.
Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba.
Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić
U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja
Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?
Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm.
Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.
Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.
Malo začina za uspomenu
Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.
Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.
Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom
Produkcija: Bonjour.ba
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!