Le Prestige: Za odmor biramo moderno uređen stan u Splitu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Le Prestige: Za odmor biramo moderno uređen stan u Splitu

Tekst:

Nevena Divčić

INTERIJERI
7.11.2023.

Na nekoliko minuta hoda od splitske rive i Dioklecijanove palače smjestio se stan u zgradi s početka 20 – og stoljeća u koji smo se zaljubili na prvi pogled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Arhitektica Nedjeljka Dibrani i vlasnica apartmana, otkrile su nam više detalja o dizajnu i uređenju interijera.

Kompletan projekt je proizvod arhitektonskog biroa iz Splita, AGP biro, koji postoji od od 1986. godine, kada je osnovan kao obrt, od strane mladog bračnog para. Pri uređenju Le Prestige apartmana u koji zavirujemo najveći izazov cijelog tima je bio očuvati integritet okolnih stanova i na moderan način prikazati šarm stare građevine.  


 

“U samom dizajnu klijentica mi je dala potpuno odriješene ruke u odabiru boja, materijala i tekstura, dakle kompletnog vizualnog i funkcionalnog identiteta prostora. Prostor je bio kompletno porušen stari stan u zgradi s početka 20-og stoljeća. Veliki kvalitet je otvoren pogled južne strane grada prema moru, minus orijentacija stana koja ni u jednoj varijanti nije dopuštala da svaka jedinica ima luksuz tog pogleda. Tako su dvije sobe orijentirane na jug i more, dok su ostale dvije orijentirane na sjever, s pogledom na romantični sklop starih kamenih kuća i crvenih krovova Radunice. Inženjerski tim našeg biroa s te je strane dao sve od sebe da primijeni moderna konstruktivna rješenja i tehnologije kojima nije narušen integritet stanova ispod i iznad nas, a nama je dano čisto slikarsko platno za oblikovanje naše estetske priče.” – rekla nam je arhitektica Nedjeljka Dibrani.

 Odabiru boja, dezena i tekstura se pristupilo s mnogo pažnje kako bi stan, iako je riječ o sobama za turizam, imao ugodnu i toplu atmosferu koja čini da se osjećate kao da ste doma. S obzirom na to da ćete i sami poželjeti ubrzo rezervisati svoj odmor u ovom moderno uređenom apartmanu, isto možete napraviti direktno preko vlasnika, putem web stranice www.leprestigesplit.com ili putem BookingaAirbnb stranice.

“Nježnim bež pjeskovitim tonovima u kombinaciji s prirodnim drvom i bezvremenskim mramorom, te lanenim i pletenim teksturama dobili smo ugodnu relaksirajuću atmosferu u prostoru, koja će još godinama biti in, gostu idealna za boravak i odmor i vizualno upečatljiva.” – dodala je arhitektica.
Za izradu namještaja i stolarije su zaduženi Din Interijeri iz Splita, a tapetarsku priču je završila mlada manufaktura iz Sarajeva, tim obrta Urban dizajn u kolaboraciji s firmom Verdos
Male stoliće i metalne elemente je izradio TFactory iz Istočnog Sarajeva. Suradnju više gradova u ovom projektu zaokružio je odabir dizajnerskih tapeta iz zagrebačke firme Magis Wall, dok je rasvjeta nabavljena iz nekoliko različitih kataloga.


* * *
Foto: Privatna arhiva

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno