Krema koja regeneriše kožu brže nego što ona pokazuje znakove starenja - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Krema koja regeneriše kožu brže nego što ona pokazuje znakove starenja

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

BEAUTY SAVJETI
26.5.2023.

Kao što svi znamo, koža je najveći organ koji imamo i zahtijeva njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronalaženje glavnog uzroka gubitka elastičnosti kože godinama je bio izazov, a pronalazak ključnog sastojka za smanjenje efekta bora čini nam se traje još i duže.

Naime, sa godinama mnogi od nas postajemo svjesni važnosti dobre rutine njege kože, a sa tim dolazi i briga za izazove kao što su dubinska hidratacija i adekvatna prehrana kože koja će nam dati onaj blistavi finiš i zategnutost kože.

 


 

Stručnjaci kažu da je za lijepu kožu prvi korak voditi brigu o njoj iznutra kroz zdravu ishranu – bez prerađenih proizvoda i bogatu voćem i povrćem. No, svjesni smo da nije važno samo to učiniti iznutra i na radost mnogih dama drago nam je da imamo as u rukavu uz kvalitetne proizvode koji pomažu u pružanju hranjivih tvari i hidratacije koja nam je potrebna. Sada se postavlja pitanje kako znati šta odabrati?

 


 

Upravo zbog toga smo se zapitali kako razlikovati kvalitetnu kremu i koja od njih je najbolja za regeneraciju kože te koja od njih pruža ono što dame zapravo žele.

Kako biste i vi mogli imati koristi od njihovih otkrića i našeg istraživačkog rada, izdvojili smo kremu koju su formulirali stručnjaci i koja će vam pomoći da se suočite s protokom vremena.

 


 

Da se uistinu radi o provjerenoj kvaliteti proizvoda saznali smo da su se istraživanja vodila više od dvije godine sa više od 250 ispitivanja formule, preko 500 kontrola kvalitete i testova na više od 770 žena i da, pronađen je način da regeneriramo svoju kožu brže nego što ona pokazuje nove znakove starenja.

 

Ok, u čemu je onda trik? Naizgled nespojivi sastojci za maksimalnu učinkovitost, yes, please!


Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema je patentirana inovacija koja spaja nespojivo, tačnije pravi veze za koje se prije smatralo da ih nije moguće kombinirati. Ovaj proizvod koji doslovno možemo reći da je efikasan alat protiv starenja kože postiže odlične rezultate zahvaljujući koncentraciji hijaluronske kiseline, niacinamida i, prvi put u Lancômeu, u kombinaciji sa više od tri stotine vrsta peptida.

 Zahvaljujući ovom miksu Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema uspijeva da minimizira efekte vremena na koži kao što su ekspresije, bore, gubitak sjaja ili elastičnosti.

Merci beaucoup, Lancôme!

 

Stalno čitamo o peptidima, a kakva je zapravo njihova uloga?


Peptidi su dobro poznati u beauty svijetu po svojoj ključnoj ulozi u regeneraciji kože. Ono što smo saznali, a što bismo trebali naglasiti jeste da su peptidi sastavni dio života jer se sastoje od niza aminokiselina, a njihovo povezivanje stvara beskrajnu količinu kombinacija od kojih svaki ima različite kapacitete.


 Za dame koje vole brinuti o svojoj koži najvažnije je da djeluju na sve slojeve kože: epidermu, dermo-epidermni spoj i dermu te su, stoga, najbolji saveznici protiv vidljivih znakova starenja.

 

Koja je poveznica peptida i Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema?


Lancôme je identificirao tri biljke bogate proteinima: sjeme lana, lupin i grašak iz koje su izdvojili peptide koji imaju regenerativnu snagu.


 Možete se pitati pa šta je sad tu novo kad i druge kreme imaju peptide. Istina, ali izdvojiti nekoliko vrsta peptida je sasvim oki i može djelovati kratko, a izdvojiti njih tri stotine vrsta je ipak veliki iskorak u svijetu kozmetike i revolucionarno. Rezultat je krema koja regeneriše kožu brže nego što ona pokazuje znakove starenja.

 

Detalj koji nam se posebice dopada? Eko pristup!


Bočicama za višekratnu upotrebu uvijek kažemo da! U današnjici osim za brigu o vlastitoj koži, osjećamo potrebu pokazati zahvalnost i poštovanje okolišu.

 Upravo zbog toga nas je obradovala činjenica da za predanost smanjenju štetnog utjecaja na okoliš, Rénergie H.P.N. 300-Peptide krema dolazi u novoj staklenoj posudi koja se može puniti i ponovno koristiti.***
Foto: Lancôme

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno