8 (lako) ostvarivih ciljeva koje možete realizirati do 2023. godine - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

8 (lako) ostvarivih ciljeva koje možete realizirati do 2023. godine

Tekst:

Marija Perić

POSAO & ŽIVOT
9.10.2022.

Definiranje lako ostvarivih ciljeva nije lako kad se prikrada nove godina koja na nas stavlja veo očekivanja i neizvjesnosti kojoj se trebamo prilagoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to ne znači da ne postoje načini kako se pripremiti za Novu (u ovom slučaju - 2023.) godinu koja za nas može kriti puno novih, uzbudljivih i nevjerojatnih promjena koje kreću od nas samih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajući to na umu za vas smo izdvojili ostvarive, realne, izvedive ciljeve koji će vam dati osjećaj uspjeha i zadovoljstva čak i ako niste bili pretjerano zadovoljni ovom godinom. Ovi ciljevi dati će vam ponovo osjećaj kontrole bez nekog pritiska i pružiti dašak nade i optimizma s kojim ćemo svi lakše započeti novih 365 dana. Kojih 8 lako ostvarivih ciljeva imamo za vas, otkrijte u nastavku.

Posvetite pozornost svom zdravlju

Kraj godine idealno je vrijeme da se posvetite svom fizičkom i psihičkom zdravlju. Fokusirajte se na sve one rituale koji će vam pomoći da budete zdravi i spremni za novu godinu koja stiže. Kako biste imali snage za sve stvari koje vas čekaju u novoj godini, danas osmislite načine kako se više aktivirati fizički ili kako pronaći načine za rad na sebi i svojoj organizaciji, odnosima s ljudima ili čak svakodnevnoj rutini. Svi ovi maleni rituali i malene promjene kreirati će pozitivnu promjenu i dati će vam ponovo osjećaj zadovoljstva pred dolaskom nove godine.

Foto: Pexels

Posložite svoje financije

Dvanaesti mjesec ujedno je i vrijeme kada se naše potrošačke navike izuzetno proširuju i ostavljamo određene dijelove budžeta za blagdanske zabave ili poklone. Kako vas to ne bi previše dovelo u disbalans, pokušajte što ranije organizirati svoje financije, ali i osvrnuti se na potrošnju kroz cijelu godinu. To će vam pomoći da se pripremite za neke veće investicije u narednoj godini, ali i da iz mjeseca u mjesec znate kako raspolagati svojim budžetom. Uz ovakvu organizaciju financija osjećati ćete se organiziranije i znati ćete gdje odlazi vaš novac.

Foto: Pexels

Organizirajte svoj ormar

Nova godina i nove prilike znače i osvježenje garderobe. Sve što ne nosite često, što vam više ne odgovara ili jednostavno nije više vaš stil možete donirati ili darovati. U novu godinu možete krenuti ne samo sa novom rutinom i razmišljanjem, nego i sa novom garderobom.

Foto: Pexels

Pokušajte izgladiti toksične odnose

Ako je protekle godina uzrokovala da se udaljite od nekih prijatelja ili imate napetu vezu sa članom obitelji, ovo blagdansko vrijeme može biti idealno da pokušate izgladiti te odnose. Osjećaj ogorčenosti radi tih odnosa nije dobrodošao u novoj godini. Ukoliko možete izgladiti odnose to će uljepšati vaše blagdane i novi početak, a ako ipak ne možete, imati ćete svoj odgovor i moći ćete nastaviti dalje znajući da ste napravili što ste mogli.

Foto: Pexels

Osvrnite se na proteklu godinu i pokažite zahvalnost

Kad se sjetite najvažnijih trenutaka u prošloj godini zasigurno neki odmah slikaju osmijeh na vašem licu i pokazuju vam da je godina bila ispunjena lijepim trenutcima. Razvijte zahvalnost prema tim lijepim danima koji su obogatili vaše pamćenje i koji će vječno biti ucrtani, bez obzira je li riječ o malim ili velikim događajima.

Foto: Pexels

Učinite nešto za ljude koje volite

Protekla godina ne bi bila tako posebna da ju nisu uljepšali vama važni ljudi. Pokažite im koliko vam znače kroz malene znake pažnje. Posvetite im svoje vrijeme ili im poklonite maleni poklon, organizirajte druženja i budite tu za njih kada vas trebaju. Vi ćete se osjećati korisno, a i vaš odnos će se dodatno produbiti i biti još više značajan.

Foto: Pexels

Postavite nove ciljeve

Da, jedan od savjeta je i planiranje novih ciljeva, no držite se realnih i ostvarivih stvari koje će biti dodatak vašoj trenutnoj rutini i koji će unijeti šarolikost i ljepotu života u vašu svakodnevicu. Ovdje ćete pronaći 5 ciljeva koje biste si trebali postaviti do kraja godine.

Foto: Pexels

Potražite osobu koja će pratiti ostvarenje vaših ciljeva

Važno je da postavite svoje ciljeve, ali i da ih se držite. U tome vam može pomoći osoba koja će razgovarati s vama i motivirati vas da se držite ciljeva koje ste si zacrtali. Jedna drugoj možete biti podrška i pobrinuti se da ostanete ustrajni ka ostvarenju svojih ciljeva.

Foto: Pexels

*** 
Foto: @babba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno