5 ciljeva koje biste si trebali postaviti do kraja godine - BONJOUR.ba - bh.lifestyle magazin

5 ciljeva koje biste si trebali postaviti do kraja godine

BONJOUR superwoman
25.9.2020.

Ako vas je privukao naslov ovog članka, onda sigurno u sebi imate onu prekrasnu snažnu pokretačku snagu i želju da svoje ciljeve ispunite do kraja. Istina da uspjeh ne dolazi preko noći i da taj svijetli potencijal je u biti samo dobar početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potreban je naporan rad, dosljednost, fokus i puno loših odluka i nekoliko neuspjeha da biste došli do vrha planine uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: @witanddelight_

Svaka uspješna žena ima svoju priču i vodila je vlastite bitke, ali sve se mogu složiti da određeni plan i postavljanje pravih ciljeva mogu učiniti put manje krivudavim.

UPOZNAJTE SEBE

Odvojite vrijeme za propitivanje sebe i povucite se u razmišljanja o sebi koliko god možete. Upoznajte svoje temeljne vrijednosti, definirajte svoje granice i nacrtajte jasnu viziju kamo idete do kraja godine.

IZGRADITE DRUŠTVENI KRUG

Kad ne uspijete i padnete, trebat će vam netko pored vas, netko tko će vam donijeti omiljenu čokoladu, obrisati suze i strahove i pomoći vam da stojite jači. To je moguće samo ako se družite s onima koji će vas učiniti boljom ženom. Izgradite i odredite snažni društveni krug koji se sastoji od ljudi koji vjeruju u vas i koji su spremni biti tamo kad god je to potrebno bez oklijevanja.

Foto: @beigerenegade

IZAZOVITE SEBE

Vrste ciljeva koje si uspješne žene postavljaju uglavnom se odnose na rast. Polako rastete iz zone udobnosti jer uspjeh neće doći dok se izležavamo na sofi. Shvatite svaki dan kao izazov da učinite nešto drugačije – do kraja godine isprobajte novi kafić, pročitajte novi stil knjige, odvezite se biciklom do trgovine, poslušajte nove pjesme... Ove radnje mogu se činiti malenim koracima, ali će vam istrenirati um da izađete iz svoje rutine i isprobate nove stvari.

IZGRADITE NOVE ZDRAVE NAVIKE

Svi smo zapisali popis novogodišnjih odluka i svake smo si godine obećavali da je ovo bila naša godina, ali do kraja prvog mjeseca vratili smo se svojim starim "ne tako zdravim" navikama. Da biste još jednom izbjegli ovaj scenarij, pokušajte slijediti do kraja godine ova dva glavna pravila: da si date obećanje za sljedeću godinu da odluka i novih navika bude najviše četiri godišnje i fokusirajte se na njihovu gradnju; dosljednost; odvojite vrijeme za izgradnju navike, svakodnevno pratite i ponajviše slavite svoja mala postignuća; zapišite svoje ciljeve jer je to odličan način da započnete raditi na postizanju ovogodišnjih rezolucija i da ih se zapravo držite. Dnevnik ciljeva 2021. možete koristiti za bilježenje svojih najvažnijih ciljeva i praćenje rokova.

Foto: @5inchandup

 ***
Naslovna fotografija: @louiseroe
Tekst: Ilda Lihić-Isović

BONJOUR superwoman , 25.9.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Ilda Lihić-Isović

Foto by:

@louiseroe

Podijeli:

Posljednje objavljeno