3 važne činjenice o siru koje treba znati svaki ljubitelj ove zdrave namirnice - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 važne činjenice o siru koje treba znati svaki ljubitelj ove zdrave namirnice

Tekst:

Bonjour.ba, Promotivni članak

GOURMET
22.11.2021.

Sir čini važan dio naših svakodnevnih foodie trenutaka i nerijetko postaje glavna zvijezda gourmet priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste maksimalno uživali u okusima i njegovim benefitima, važno je birati provjerene, prirodne i kvalitetne sireve. Pri njegovoj kupovini čitajte oznake na proizvodima na policama trgovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste izbjegli kupovinu onih koji su obogaćeni aditivima te dobiveni umjetnim putem iz kompanije Lactalis su odgovorili na tri najčešće nedoumice o siru.

Sir nastaje iz 100 % zdravih mliječnih masnoća 

Postoji jako puno vrsta sireva, ali svi imaju jedan važan zajednički nazivnik - nastaju iz mlijeka, tj. iz zdravih mliječnih masnoća. Postotak masnoće može varirati (od posnog do punomasnog sira), ali je u pripremi dopuštena isključivo mliječna masnoća. 

Biljni sir nema sastojaka životinjskog porijekla, odnosno riječ je o posnom siru

Gotovo svaki nadomjestak za sir sadrži proteine iz mlijeka (uglavnom kravljeg) i ovakav proizvod ne može biti posni. Ovi su proteini, kazeini, potrebni da bi namirnica dobila odgovarajuću teksturu i topljivost koja je poželjna u pripremi brojnih jela. 

Kad kupujem sireve iz porodice President znam da kupujem kvalitetno i prirodno 

President sirevi nastaju prirodnim putem iz najkvalitetnijeg mlijeka uz recepture koje osiguravaju prepoznatljiv okus i visoku hranjivu vrijednost. 
Pravilna prehrana jedan je od osnovnih uvjeta snažnog i zdravog organizma. Zato odvojite vrijeme za čitanje deklaracija i odabir prirodnog i zdravog, za sebe i svoje najmilije.

***
Foto: Lactalis Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci