Znamo gdje odsad u BiH možete kupiti luksuzne La Mer proizvode - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Znamo gdje odsad u BiH možete kupiti luksuzne La Mer proizvode

Tekst:

Bonjour.ba/PR

ZDRAVLJE I NJEGA
10.11.2022.

Proizvodi brenda La Mer uživaju veliku popularnost u beauty svijetu, a sada su dostupni za kupnju i u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Njihova moć regeneracije kože, kao i fascinantna priča o nastanku brenda nadahnjuju mnoge da brigu o svojoj koži povjere upravo La Mer proizvodima. Od seruma za područje oko očiju preko hidratantnih krema za lice pa sve do posebnih koncentrata, u La Mer selekciji proizvoda dostupnih u BiH brzo ćete pronaći idealnog kandidata za svoju beauty rutinu.

Kako je nastao ovaj brend, što ga čini tako posebnim i čemu duguje svoju djelotvornost otkrijte u nastavku.
P.S. Na dnu članka otkrivamo i gdje odsad možete i kupiti njihove proizvode.

 

Nastanak brenda La Mer
 

Priča o legendarnoj Crème de La Mer započela je prije pola stoljeća.

  

Fizičar zrakoplovstva dr. Max Huber bio je žrtva teške nesreće tokom jednog od eksperimenata koje je provodio u svom laboratoriju, što je dovelo do teških opekotina na njegovom licu. Nadahnut ljekovitom snagom mora, Dr. Max Huber je započeo potragu kako bi transformisao izgled svoje kože nakon nesreće. Danju fizičar, noću sanjar, tragao je za obnavljajućim svojstvima morskih algi. Ubrao je morsku algu, odabranu zbog njene beskrajne sposobnosti regeneracije, i započeo legendarno putovanje nade i ustrajnosti.

6 000 eksperimenata i 12 godina potrage doveli su do čudesnog otkrića – procesa fermentacije koji je morsku algu i druge čiste sastojke pretvorio u Miracle Broth™. Fermentacija je umjetnost koja djeluje poput alhemije. Pojedinačni sastojci mogu proći kroz metabolički proces koji ih pretvara u mikronutrijente koje koža lakše prepoznaje i prima.
Čvrsto vjerujući u iscjeljujuću moć mora uspio je postići ono u što je vjerovao, a njegova koža doživjela je transformaciju. Duboko hranjiv, Miracle Broth snažan je katalizator za obnovu kože, koji koži daje zdrav izgled i blistav sjaj.

 

Priča o legendarnoj Crème de La Mer
 

Prožet snažnom dozom Miracle Broth, Crème de la Mer sadrži  čudesnu, iscjeljujuću energiju mora.
Prepoznatljivi proces fermentacije traje 3 do 4 mjeseca i koristi svjetlosnu i zvučnu energiju za pojačavanje aktivnosti morske alge, vitamina, minerala i drugih čistih sastojaka, stvarajući cjelinu daleko veću od broja njezinih dijelova.

 


 

La Mer brend možete pronaći i u Bosni i Hercegovini u FABUspot parfumeriji na adresi Trg djece Sarajeva 1 u shopping centru ARIA.

***
Naslovna fotografija: La Mer PR

Povezani članci

Najpopularniji članci