Ljetni makeover: Kuhinja bez gornjih ormarića izgleda tako čisto - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ljetni makeover: Kuhinja bez gornjih ormarića izgleda tako čisto

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
8.7.2024.

Kuhinje bez gornjih ormarića sve češće postaju omiljeni izbor za one koji žele unijeti dozu svježine i prozračnosti u svoje domove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovakav izgled, definitivno nesvakidašnji, iako možda nije najpraktičniji za one kojima je potreban veliki prostor za odlaganje, pruža jedinstven osjećaj čistoće i urednosti koji je teško postići s tradicionalnim rasporedom kuhinjskih elemenata.


 
Pored estetske važnosti, u kuhinju je jako značajna praktičnost, tako jedna od glavnih prednosti kuhinje bez gornjih ormarića je osjećaj otvorenosti i prostranosti. Zidovi bez ormarića omogućuju više svjetlosti da uđe u prostoriju, čineći kuhinju svjetlijom i ugodnijom za boravak. Naravno, ostavlja vam mnogo prostora za dekoraciju. 

 Otvorene police, elegantne zidne pločice ili čak umjetnički radovi mogu dodati karakter i šarm vašem prostoru. Otvorene police posebno su praktične za izlaganje lijepih tanjira, čaša ili kuhinjskih dekoracija, dodajući osobni dodir koji čini kuhinju toplijom i privlačnijom.


 Ovakav izgled također olakšava održavanje urednosti, jer nema skrivenih kutaka gdje bi se nered mogao nagomilavati. Ovo može biti osvježavajuća promjena koja će vas motivisati da održavate kuhinju urednom i organizovanom.


 Bez gornjih ormarića, donji ormarići i ladice preuzimaju glavnu ulogu u skladištenju. Ovdje možete koristiti organizatore i podjelu prostora kako biste maksimalno iskoristili dostupni prostor. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @carlaypage

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno