Kako spojenu kuhinju i dnevni boravak vizualno odvojiti? Imamo lagana rješenja. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kako spojenu kuhinju i dnevni boravak vizualno odvojiti? Imamo lagana rješenja.

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
6.5.2024.

Znamo da su mnogi od vas zavoljeli i u svoje domove implementirali, open space koncept.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Spajanje kuhinje i dnevnog boravka u jedan kohezivan prostor svakako donosi osjećaj da je prostor još veći nego što jest pa se tako stvara ugodan i prozračan interijer. Ipak, vjerujemo da su mnogi od vas poželjeli unijeti neke male promjene te zbog estetskog dojma, na kreativne načine vizualno odvojiti taj prostor u dvije zasebne zone.

 Za odvajanje kuhinje i dnevnog boravka imamo nekoliko kreativnih i laganih načina s kojima ćete samo jednim elementom kreirati željeni efekt. Ovo su rješenja uz koja ćete kreirati estetski privlačan i karakteran prostor.


Poluotok kao funkcionalni element

Poluotok je praktičan element koji se nerijetko koristi i za razdvajanje kuhinje i dnevnog boravka u interijerima open space koncepta. Osim što će vam donijeti dodatni radni prostor u kuhinju, poluotok djeluje i kao prirodna pregrada između te dvije prostorije. Možete birati i nešto manji kuhinjski šank, za isti efekt.

 Komad namještaja u kontrastnoj boji

Dodavanje komada poput fotelje ili sofe u kontrastnoj, upečatljivoj boji, može kreirati dinamiku u prostoru. Ovo je komad namještaja koji neće samo vizualno odvojiti kuhinju od dnevnog boravka, već će vašem interijeru dati chic potpis.


Foto: @nicolaecomaritan

Foto: @hola.homesPolice s knjigama ili komode

Postavljanje otvorene police ili stylish komode s knjigama između kuhinje i dnevnog boravka, pružit će dodatni prostor za odlaganje, ali istovremeno stvoriti vizualnu barijeru koja razdvaja prostor na diskretan i karakteran način.

 Room divider kao elegantno rješenje

Room divider, odnosno okvir od drva ili stakla, elegantno je rješenje za podjelu prostora. Ove ploče stvaraju jasnu vizualnu granicu između kuhinje i dnevnog boravka, dodajući estetsku vrijednost vašem domu.


Foto: @emdesigninc

Foto: @cuttingedge_designstudio i @studio_colourblind

Foto: @skrivo_designKombinacija ovih elemenata omogućuje funkcionalno i estetski privlačno odvajanje prostora između kuhinje i dnevnog boravka u open space interijerima, ističući otvorenost prostora dok osigurava jasno podijeljene zone.

* * *
Naslovna fotografija: @copper.on.pine

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno