4 navike uz koje ćete postati još bolji u upravljanju kućnim budžetom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 navike uz koje ćete postati još bolji u upravljanju kućnim budžetom

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
16.7.2019.

Naše financijske okolnosti i potrebe se mijenjaju iz godine u godinu, no, bez obzira na dob ili posao kojim se bavimo, važno je stalno raditi na razvijanju zdravih financijskih navika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

One će nam pripomoći u pravilnom i samostalnom upravljanju novcem, ali i pobliže nas upoznati sa štednjom i potrošnjom, a na kraju, pravilno posloženi koraci pridonijet će ostvarenju financijskih ciljeva. Prostora za napredak na tom polju uvijek ima, a kako biste imali bolji odnos prema novcu i sami sebe izazvali na sitne korake koji će donijeti velike promjene, izdvojili smo 4 navike koje biste trebali kopirati i u vašu svakodnevnicu.

PRATITE SVOJE TROŠKOVE PUTEM MOBILNIH APLIKACIJA

Mit i YNAB neke su od najpopularnijih mobilnih aplikacija kroz koje svaki trenutak možete pratiti koliko ste novaca potrošili i gdje. Najmanje mjesec dana zapisujte baš svaki trošak. Ovaj korak pomoći će vam da uvidite, a zatim i umanjite ili u potpunosti smanjite nepotrebne izdatke. 

DVOTJEDNI IZAZOV ZABRANE KUPOVINE

Dakle, kupovina osnovnih namirnica za dom i prijevoz su neka od polja kod kojih nema restrikcija. No, coffee-to-go, piće nakon posla i odlazak u omiljeni dućan s trendi komadima su zabranjeni, kako biste još bolje shvatili na koje sve stvari ili usluge trošite novac, a nisu primarne. Ne samo da će vas ovaj izazov potaknuti na kreativnost u potrazi za aktivnostima koje vas ne koštaju ništa, nego ćete i bolje shvatiti koliko možete uštedjeti ako svaki dan ne birate jesti hranu iz restorana ili voziti se taksijem. 

SVAKI TJEDAN ČITAJTE O TEMAMA VEZANIM ZA RAZVOJ ZDRAVIH FINANCIJSKIH NAVIKA

Svi odgovori na nedoumice koje imate vezano za planiranje financija nalaze se tek par klikova daleko od vas. Dovoljno je da u Internet tražilicu upišete pojam koji vas zanima i krenete s učenjem. Čitajte i članke o investiranju, upravljanju osobnim financijama, štednji… to su tekstovi koji će biti odličan start u vašem boljem razumijevanju novca. 

POPULARNO: 4 odluke vezane za financije koje želimo ostvariti u ovoj godini

PRIDRŽAVAJTE SE SHOPPING PRAVILA '72' 

Pravilo '72', zapravo je koncept koji potiče kupovinu određenih komada jedino ako i nakon 3 dana (72 h), nakon što vidite određeni proizvod koji želite, i dalje ga smatrate potrebnim za vašu svakodnevicu. Navika je to koja odlaže impulzivnu kupovinu, sprječava gomilanje stvari i potiče male promjene koje donose velike rezultate. 


 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno