4 odluke vezane za financije koje želimo ostvariti u ovoj godini - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 odluke vezane za financije koje želimo ostvariti u ovoj godini

Tekst:

Bonjour.ba

POSLOVNI SAVJETI
3.1.2019.

 Briga o osobnim financijama za mnoge od nas je veliki izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljan pristup našem mjesečnom budžetu te planiranje financija unaprijed uvelike može pomoći u razvijanju zdravih financijskih navika, kao i samoj štednji. Zbog toga je itekako važno da već danas usavršite vještinu pametnog raspolaganja novcem te napravite par manjih izmjena u trošenju vašeg budžeta koje će stvoriti velike promjene u svakodnevici, bez da to utječe na kvalitetu vašeg života. U nastavku smo zbog toga i izdvojili par odluka koje će vam pomoći da već danas krenete s realizacijom efikasnih i pametnih financijskih odluka.

#FOND ZA HITNE SLUČAJEVE
Početak godine iskoristite za otvaranje računa ili kupovinu kasice koja će vam pomoći da osnujete vlastiti fond za hitne slučajeve. Jer nije nimalo zabavno kad nemate isti, a vaše auto se pokvari ili morate kupiti lijekove. Neka vaš cilj bude da najkasnije do devetog mjeseca uštedite iznos novca koji vam je dovoljan za tri mjeseca života i sve troškove u tom periodu. Odredite si svotu koju ćete svaki mjesec ubacivati u taj fond i neka vas on motivira na dodatan posao, novi projekt ili sl., kako biste dodatno zaradili i samim time i uštedjeli.

#ODREDITE MJESEČNI BUDŽET
Vaš mjesečni budžet se sigurno promijenio u posljednjih par godina, zbog toga si dajte izazov da kroz dva do tri mjeseca pratite sve troškove i primanja. Na osnovu brojki, odredite si maksimalan mjesečni budžet te razmislite kako možete dodatno uštedjeti. Sve detalje svakako evidentirajte i pratite financije kroz godinu. CHICovnik, omiljeni planer brojnih dama također ima financijski planer u kojem jednostavno možete pratiti koliko je stanje vašeg računa, gotovine, koliki su vaši računi, koji iznos ste uštedjeli, te tako na jednom mjestu imate to-do listu, ali i vaš financijski planer i još mnoštvo toga.

 

ISSUE CHICOVNIK2019-7
CHICovnik naručite klikom ovdje.


#INVESTIRAJTE U VAŠ DOM
Točnije, usmjerite dio novca u kutak vašeg doma. Gledajte to ovako: ako jedan mjesec preskočite kupovinu kave za ponijeti, uštedjet ćete dovoljno novca da si kupite policu za dnevni boravak i ukrase koji će u potpunosti transformirati interijer, a vi ćete se osjećati sjajno. Vaš životni prostor će biti ljepši, vi zadovoljniji, a kavu možete uvijek ponijeti i od doma. Mala je to promjena koja će vaš životni prostor učiniti organiziranim i ljepšim.

#ZAPAMTITE DA SITNI RITUALI KOJI VAM ULJEPŠAVAJU SVAKODNEVICU NE MORAJU NUŽNO PODRAZUMIJEVATI TROŠENJE
Briga za sebe i ulaganje u osobni rast ne mora nužno značiti i odlazak pedikeru, kupovinu ili putovanje u popularno ljetovalište. Čak štoviše, neka vam postane izazov kreirati posebne uspomene i razvijati um i tijelo uz pomoć besplatnih aplikacija, pripreme vlastitih slastica u kuhinji, vježbanje u udobnosti doma... Danas možete pronaći bezbroj načina za smanjenje stresa i opuštanja koji vas neće koštati gotovo ništa.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno