Jeste li već posjetili kraljevsko selo u blizini Doboja? Izdvojili smo nekoliko razloga zašto biste trebali. - BONJOUR.b...

Jeste li već posjetili kraljevsko selo u blizini Doboja? Izdvojili smo nekoliko razloga zašto biste trebali.

PUTOVANJA
5.6.2021.

Kraljevsko selo Kotromanićevo poznato je etno naselje udaljeno 20 kilometara od Doboja prema Derventi, a smjestilo se na obali rijeke Veličanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedno zanimljivo mjesto za putovanje ili vikend odmor koje se nalazi unutar granica naše zemlje. Prirodni ambijent i tradicionalna arhitektura prilagođena suvremenim turističkim potrebama, učinili su ovo etno naselje stvarnom bajkom koja živi.

Ova originalna, drvena kuća obrasla lozom od hmelja stara je preko 80 godina, a prenesena je iz okolice Dervente. U njoj se nalazi boutique etno namještaja, a idealna je kao mjesto za napraviti odlične fotografije.

Bajkovite, drvene kućice namijenjene turistima sadrže dnevnu i spavaću sobu, kupatilo i dvorište.

Ukoliko ste u jednodnevnoj posjeti Kraljevskom selu Kotromanićevo, svakako se možete okrijepiti u etno restoranu koji obiluje brojnim replikama srednjovjekovnih grbova, artefakata i antikviteta. Zapravo, cjelokupni interijer podsjeća na starinsku, kraljevsku kuću.

 

Turistička ponuda ovog etno naselja u blizini Doboja omogućava raznolike sadržaje poput viteških turnira i mačevanja, fotografiranje u kostimima princeza i vitezova, a za ljubitelje prirode i aktivan odmor na raspolaganju su: ribolov, paraglajding, vožnja čamcem po rijeci Veličanki, mountain bike ture, paintball i svakako šetnja prirodom.

***

Naslovna fotografija: @kotromanicevo_etno_selo 
Tekst: Ana Bošnjak 

PUTOVANJA , 5.6.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Foto by:

@kotromanicevo_etno_selo

Podijeli:

Posljednje objavljeno