Naše Emina i Arijana kombinirale su kožnu jaknu za 3 prilike: Posao, kava i party look - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Naše Emina i Arijana kombinirale su kožnu jaknu za 3 prilike: Posao, kava i party look

Tekst:

Arijana Bošnjak

STILSKI SAVJETI
9.4.2024.

Ponovno smo se stavili u ulogu modnih stilistica i složili outfite koji će vas inspirirati kako da kombinirate još jedan nezaobilazan komad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon crnog blejzera i crne haljine, na našu listu dodali smo još jedan klasik – kožnu jaknu. Urbana i svestrana, kožna jakna je pravi modni kameleon. Istovremeno elegantna i pomalo buntovnička, voli se sa svakom modnom estetikom i idealno prati ležerne kombinacije, kao i večernje party komade.
Kako bismo to dočarali, naša glavna urednica Emina Smaka i novinarka Arijana Bošnjak, kreirale su 3 outfita, za 3 različite prilike – posao, kavu u gradu i večernji izlazak. Svakoj od kombinacija kožna je jakna dala na karakternosti i poklonila joj dozu rock and roll estetike. Formula kojom smo se vodili bila je „manje je više“, kako bismo složili kombinacije koje s lakoćom možete i sami rekreirati.

Koji god model kožne jakne birali, od oversized grunge modela, do klasičnog biker modela (koji je populariziran u Hollywoodskim filmovima 50ih) i strukirane motociklističke kožne jakne, svaki od ovih krojeva se može stilizirati na jednostavan način i nadograditi modnim dodacima.

 

@bonjour.ba Detalji vas čekaju na Bonjour.ba #bonjourba#bonjoururednistvo#fyp♬ show me how - <3Kožna jakna za posao

Kao temelj poslovne kombinacije birali smo bazičnu T-shirt majicu i crnu suknju. Suknja je bias kroja, što znači da savršeno prati vaše pokrete i oblik tijela, a pri tome je ležerna i pruža slobodu kretanja.

Ovakva baza kombinirana je uz visoke crne čizme i kožnu tote torbu sa zakovicama – detalj koji prati estetiku kožne jakne.

Naravno, nismo zaboravili ni na praktičnost koju zahtjeva dan u uredu pa je tu i naš Bonjour.ba ceker kao funkcionalan i stylish dodatak.

Snaga ovog outfita krije se u različitim teksturama – kao kontrast koži na čizmama i jakni postavlja se nježni sjaj saten tkanja na suknji, što stvara decentnu stilsku dinamiku.
Kožna jakna za kavu u gradu

Uz kožnu jaknu, zvijezda ovog outfita je šešir, dodatak koji je potpuno transformirao jednostavnu kombinaciju. Rock vibe ovdje susreće clean girl estetiku – kožne hlače i biker jakna uparene su s jednostavnom bež dolčevitom koja daje dozu profinjenosti, baš kao i torbica u nijansi bjelokosti.
Kožna jakna za večernji izlazak

Trećim outfitom smo pokazali da kožna jakna može biti itekako glamurozan komad i idealno se slagati s večernjom haljinom. Naš izbor je duga metalizirana slip haljina. Ovo je kroj koji uvijek obećava da će odisati effortless energijom Parižanki.

Njen metalizirani sjaj kožna jakna je pomalo „umirila“, ali je nježnosti haljine dala snagu. Kako bismo razbili neutralne tonove, birali smo torbicu u ljubičastoj nijansi, s metalnim zakovicama koje se idilično uklapaju s metalik elementima jakne, haljine i nakita.


* * *
Foto: Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno