Mašne u kosi: Trend koji doprinosi party looku - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Još uvijek nosimo mašne u kosi! Evo kako ih prilagoditi prazničnim outfitima.

Tekst:

Nevena Divčić

KOSA
25.12.2023.

Mašne u kosi su jedan od onih klasičnih, elegantnih dodataka koji našu rutinu oblikovanja frizure mogu transformisati iz obične u izvanrednu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Bez obzira na to jeste li u potrazi za romantičnim izgledom ili želite dodati malo šarma svakodnevnoj frizuri, mašne su sjajan način za postizanje sofisticiranog i elegantnog stila. U prazničnoj sezoni koja je pred nama među glavnim su akterima dekoracije naših prazničnih stolova, na svijećama, rado ih gledamo i kao modni dodatak na haljinama, čarapama i modnim dodacima, a drage su nam i one na građevinama.

 Mašne u kosi oduvijek su simbol elegancije, ali i slatke raziranosti pa će i u vaš look sigurno unijeti oboje.


Kako nositi mašne u kosi? 

Odaberite vrstu mašne koja najbolje odgovara vašem izgledu i prigodi. Postoje različiti materijali od svile do vunenih mašni te različite veličine i boje. Prilagodite mašnu svojoj frizuri i osobnom stilu, a materijal ostatku outfita i isprobajte preimenzionirane mašne u sklopu svog elegantnog, prazničnog izgleda.

 Nakon oblikovanja mašne satenskom trakicom, postavite je na željeno mjesto. Može biti na repu, punđi ili sa strane. Osigurajte je ukosnicama kako bi ostala na mjestu tokom dana ili proslave te odoljela višesatnom plesanju i kretanju. Ako ne želite sami kreirati mašnu onda odaberite šnale s dizajnom mašne koja odgovara vašem stilu. 

 Dodatna inspiracija za stiliziranje mašni u kosi

 

* * *
Naslovna fotografija: @ivanaivap

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno