Nemate vremena za svoju biljku? Kokedama zahtjeva malo pažnje, a dostupna je u BiH. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Nemate vremena za svoju biljku? Kokedama zahtjeva malo pažnje, a dostupna je u BiH.

Tekst:

Arijana Bošnjak

INTERIJERI
1.3.2024.

Živimo u užurbanom svijetu u kojem veliki dio svakodnevice provodimo u zatvorenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako bismo svoje okruženje učinili opuštajućim prostorom koji širi pozitivnu energiju, idealno rješenje je unijeti mnoštvo biljaka u svoj dom, ali i ured. Količina, ali i veličina biljaka svakako će ovisiti i o kvadraturi prostora u kojem provodite najveći dio dana.

 U skladu s time, nikada ne prestajemo istraživati trendove u svijetu biljaka i pronalaziti interesantne nove oblike, boje i teksture koji će osvježiti ambijent.

Jedna od posljednjih stvari koja nam je privukla pažnju je – kokedama. To je tradicionalna japanska tehnika u vrtnom dizajnu koja će vas osvojiti svojom jednostavnošću i estetikom. Ova umjetnost podrazumijeva umatanje korijena biljke u kuglu od mahovine, koja se zatim obavija raznim nitima ili koncem.


Foto: @omotesandoplants_pt

Foto: @omotesandoplants_it

Foto: @nearaikoke_slzRezultat je neodoljiv aranžman koji odiše elegancijom i koji unosi dašak prirode i tradicije u interijer u minimalističkom obliku. Kokedame su popularne jer ne zahtijevaju klasičnu posudu, a biljkama pružaju slobodu rasta i kretanja.

Uz to, održavanje kokedame je jako jednostavno. Potrebno je samo povremeno umakanje u vodu kako bi se održala potrebna količina vode za mahovinu i biljku.

 Ovaj maleni oblik harmonije možete dodati u svoj interijer već danas, kao jedan statement detalj iza kojega se krije interesantna priča. Mi smo otkrili Instagram profil koji izrađuje kokedame, a prije naručivanja, možete se još dodatno inspirirati kroz fotografije u nastavku. 

 

Foto: @sekaiatelie

* * *
Naslovna fotografija: @nearaikoke_slz

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno