Vodič kroz četkice za makeup koje koristimo u svakodnevnoj rutini

BEAUTY SAVJETI
9.3.2020.

Pored stalnih savjeta koje vam donosimo o raznolikim beauty proizvodima, red je došao na makeup četkice čije ispravno korištenje i održavanje može unijeti istinsku revoluciju u vašoj makeup rutini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od načina na koje ih koristite, preko materijala od kojih su četkice izrađene pa sve do načina na koji ih perete i skladištite – postoje brojni detalji na koje biste trebali obratiti pozornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vodič koji će vam donijeti savjete kako nanijeti besprijekornu i ujednačenu makeup podlogu te zavidno izblendirane sjene na očima, prelistajte dalje.

PUDER

Kako biste što prirodnije i ujednačeno nanijeli puder na lice, potrebno je da koristite guste i čvrste četkice od sintetičke dlake jer četkice izrađene od takvih materijala upijaju daleko manje makeup proizvoda od četkica izrađenih od prirodne dlake. Tako gusto raspoređena vlakna u četkici će vam pomoći što bolje rasporediti makeup na lice. Beauty blender također je postao čest gost beauty rutine brojnih ljubiteljica šminkanja jer vlažan omogućava vrlo ujednačeno nanošenje pudera na lice uz stapanje sa kožom gotovo u trenutku.

KAMENI PUDER, RUMENILO, HIGHLIGHTER

Ovi makeup proizvodi najbolje će surađivati sa četkicama izrađenima od prirodne dlake, koje su široke, meke i oble kako biste mogli raspršiti makeup proizvod pravilno po licu. Pored toga, ovakve četkice će upiti višak proizvoda i pomoći vam da bolje izblendate rumenilo ili highlighter bez primjetnih granica nanošenja na licu.

SJENE ZA OČI

Postoje dvije vrste četkica koje će vam pomoći na najbolji mogući način nanijeti sjene za oči. Grubi spljošteni kist idealan je za nanošenje nijansi na kapke, no ukoliko želite što preciznije izblendati boje iz svoje omiljene palete, htjeti ćete koristiti kist sa zaobljenim krajem od prirodne dlake koji će kreirati idealan smokey eye ili nježan i prirodan makeup look.

ČIŠĆENJE ČETKICA

Iako postoji nepisano pravilo da se vaše četkice za makeup trebaju čistiti svaki put kada perete i lice, naša užurbana rutina se s tim ipak ne može tako brzo pomiriti. No čišćenje četkica što češće možete uistinu je recept za dugotrajnost i ultimativnu čistoću koja će vam osigurati uredniju makeup rutinu. Preporučuje se da vaše makeup četkice čistite jednom tjedno, uz pomoć podloge za čišćenje četkica. Za korake kako ispravno očistiti četkice prelistajte dalje.

KORAK 1 – Pripremite čisti papir i podlogu za čišćenje četkica.

KORAK 2 – Isperite sve četkice pod toplom vodom.

KORAK 3 – Sve četkice natopite sapunom i operite uz pomoć hrapave podloge za čišćenje.

KORAK 4 – Isperite četkice dok voda ne bude u potpunosti čista pritom pazeći da ne budete pregrubi kako ne biste uništili četkicu.

KORAK 5 – Malo protresite rukom četkice kako bi se vratile u svoju originalnu formu. 

KORAK 6 - Posložite četkice da se osuše na papir sa vrhom položenim iznad umivaonika kako bi se prije osušile.

BEAUTY SAVJETI , 9.3.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

pinterest.com, fashionjackson.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno