Koje proizvode za njegu lica trebate koristiti u vašim 20tima, 30tima ili 40tima? Donosimo odgovore. - BONJOUR.ba - bh.l...

Koje proizvode za njegu lica trebate koristiti u vašim 20tima, 30tima ili 40tima? Donosimo odgovore.

BEAUTY SAVJETI
9.10.2021.

Vrijeme koje posvećujemo sebi i maleni beauty rituali poseban su moment u svakom danu te se upravo ti rituali mijenjaju kako rastemo i naša koža sazrijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samim time javlja se pitanje kada početi koristiti određene proizvode i kako pronaći onu beauty rutinu koja najbolje odgovara našim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovore na ova pitanja pronašli smo u savjetima dermatologa koji otkrivaju kada započeti sa anti-ageing rutinom te kojim proizvodima trebamo najviše dati važnost s obzirom na to koliko godina imamo.

Savjete za kreiranje idealne beauty rutine dama u dvadesetima, tridesetima ili četrdesetima otkrijte u nastavku.

ŽENE U DVADESETIMA

Važan dio vaše rutine u dvadesetima prvenstveno treba biti dobar čistač lica. Proizvodi koje ste koristili tijekom srednje škole možda su sada pregrubi i mogu djelovati kontraproduktivno na vašu kožu. Radije birajte nježne umivalice za lice koje će istovremeno sačuvati prirodnu barijeru kože, ali i njegovati vaše lice.

Foto: Pexels

Unutar vaše rutine, jednom tjedno uključite i piling lica. Upravo će ovaj proizvod biti efektan za čišćenje mrtvih stanica kože, a ujedno odčepljuje pore, sprječava iznenadne bubuljice, osigurava glatku teksturu lica i potiče obnovu stanica.

Foto: Pexels

Proizvod sa SPF faktorom treba biti dio vaše jutarnje beauty rutine. Štetne UV zrake su prisutne tijekom cijele godine i zaštita kože SPF faktorom može zaustaviti preuranjeno starenje kože.

Foto: Pexels

Vitamic C može biti prvi korak ka kreiranju i izgradnji anti-ageing beauty rutine u vašim dvadesetima. Ovdje smo spominjali važnost vitamica C u beauty rutini i kako on djeluje na našu kožu.

Foto: Pexels

ŽENE U TRIDESETIMA

Uz gore navedene proizvode, dodatak vašoj beauty rutini mogu biti retinol i krema za područje oko čiju.

Retinol je proizvod koji može predstavljati stepenicu više u vašoj anti-ageing beauty rutini, obzirom da upravo on zaglađuje linije i bore te ujednačava ten. Upravo ovaj proizvod ima i protuupalna, antioksidativna kao i svojstva protiv akni.

Foto: Pexels

Uz retinol, krema za područje oko očiju može biti pravi prijatelj neprospavanih noći. Ona je kreirana tako da smanjuje pojavu bora i linija na samom području oko očiju. Ukoliko koristite one koje u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu i ceramide, vaša krema za područje oko očiju pomoći će u dodatnoj hidrataciji tog dijela lica.

Foto: Pexels

ŽENE U ČETRDESETIMA

U vašoj beauty rutini u 40-tima najveću važnost ima SPF, redovni piling kože i konzistentnost u uporabi beauty proizvoda.

Foto: Pexels

No, serumi su ti koji kradu najveću pozornost dama u četrdesetima s obzirom da upravo ovi proizvodi sadrže visoku koncentraciju aktivnih sastojaka koji prodiru duboko u kožu i samim time su izvrstan proizvod protiv starenja. Serumi koji se preporučuju damama preko 40 godina jesu oni koji sadrže vitamic C, retinol, hijaluronsku kiselinu ili peptide. Svaki od ovih sastojaka, kako smo naveli iznad, ima određenu ulogu u anti-ageing procesu i s obzirom na vaš tip kože, možete odabrati onaj serum koji vama najviše odgovara.

Foto: Pexels

***

Naslovna fotografija: @jennycipoletti
Tekst: Marija Perić

BEAUTY SAVJETI , 9.10.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

@jennycipoletti

Podijeli:

Posljednje objavljeno