Kazalište staro sto godina pretvoreno je u čarobnu knjižnicu i izgleda wow. Pogledajte fotografije. - BONJOUR.ba - bh.li...

Kazalište staro sto godina pretvoreno je u čarobnu knjižnicu i izgleda wow. Pogledajte fotografije.

INTERIJERI
10.1.2020.

Nije tajna da su lijepe knjižnice u kojima svaka polica, ukras i detalj pričaju svoju priču na listi mjesta koje vrijedi posjetiti svakog istinskog putoholičara koji je u potrazi za lokacijama bogate povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STARO KAZALIŠTE PRETVORENO U KNJIŽNICU KOJU GODIŠNJE POSJETI MILIJUN LJUDI

Knjižnica naziva El Ateneo Grand Splendid smještena je u Buenos Airesu, a nastala je unutar sto godina starog kazališta koje je otvoreno još 1919.godine. Mjesto je to na kojem su se održavali baleti, opere, projekcije filmova, a od 2000.godine, raj je za sve ljubitelje kvalitetnih naslova.


Ono što posebice oduševljava jeste činjenica da je izvorna zgrada sačuvana i adaptirana za potrebe knjižnice. Zanimljivi otvori, raskošan strop, freska, pa čak i balkoni kazališta ostali su netaknuti. Pozornica s crvenim zavjesama transformirana je u caffe u kojem možete uživati u kavi dok u pozadini svira klavira, a kompletan projekt makeovera kazališta potpisuje arhitekt Fernando Manzone.

Posebna atmosfera koja vlada i bogata arhitektura razlog su zašto se upisala na listu najljepših na svijetu. Izgleda čarobno, zar ne?

INTERIJERI , 10.1.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour.ba

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno