Kašmir, vuna, koža: 20 komada koje bismo rado ulovili na Black Friday sniženjima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Kašmir, vuna, koža: 20 komada koje bismo rado ulovili na Black Friday sniženjima

Tekst:

Arijana Bošnjak

HIGH STREET
23.11.2023.

Shopping! Nekada zabavni ritual, nekada neophodni zadatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U svakom slučaju, sastavni je dio našega života koji treba olakšati i prilagoditi osobnom budžetu da bi ostao aktivnost koja donosi radost, ali i funkcionalnost u obliku odjevnih komada koje ćemo zaista nositi kroz više godina i u više prilika. 

 Stoga, ponekada je idealna opcija planirati svaku kupovinu i ne voditi se uvijek impulzivnim odlukama i brzom izmjenom trendova

Savršena prilika za planiranu kupovinu je zadnji petak u 11. mjesecu, svima poznat kao Black Friday. Tada nam brendovi na jedan ili čak više dana, pružaju mogućnost kupnje nekih proizvoda s velikim popustima. Dakle, idealno vrijeme za prebaciti proizvode s wish liste u košaricu za kupovinu.

 Naš prijedlog je da taj dan, uz ekskluzivne popuste, iskoristite za to da upotpunite svoj ormar bazičnim komadima s kojima možete izgraditi kvalitetnu capsule garderobu, koju kasnije možete dopuniti trendy komadima po nešto pristupačnijim cijenama.

Osim dobre baze, sniženja možete iskoristiti i za nekoliko upečatljivih komada koje nećete nositi u svakodnevici, ali će sigurno dobro doći kada poželite kombinaciju učiniti unikatnom

Mi smo na listu favorita dodali komade za koje je već najavljeno sniženje, ali i one koje bismo rado vidjeli na listi Black Friday sniženja. Birali smo modele od prave kože i vune, poput klasičnih, bezvremenskih kaputa i jakni te crni blejzer koji će dati sofisticirani šarm svakom outfitu. Tu su i tanki džemperi izrađeni od 100% kašmira koje ćete, po uzoru na klasični stil Carolyn Bessette - Kennedy, moći nositi kao bazu svakog looka, iz sezone u sezonu. 

 Naravno, na ovakvoj listi neophodne su i cipele i čizme koje pripadaju kategoriji vječnih klasika, a zatim i torbe s kojima možete zaokružiti čitav look. Nezaobilazne su i mokasinke koje vas mogu pratiti kroz svaku sezonu, u skladu s time kombinirate li ih na omiljene hulahopke i duge kapute ili pak mini suknje i ljetne haljine. U ovakav model se uvijek isplati investirati, baš ako i u visoke kožne čizme sa srednje visokom potpeticom.

Posljednje, ali ne i najmanje važno na listi, našlo se (ne tako) klasično odijelo, u zagasito plavoj nijansi i neodoljivom baršunu. Savršeno za formalne i večernje prilike. Model koji mi biramo obećava mnoštvo mogućnosti kombiniranja

 Ovo je naših 20 favorita


* * *
Naslovna fotografija: @milicaa_22_

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno