Što je havajski poke bowl i gdje ćete ga u Sarajevu uskoro moći kušati? Znamo detalje. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

Što je havajski poke bowl i gdje ćete ga u Sarajevu uskoro moći kušati? Znamo detalje.

Tekst:

Arijana Bošnjak

GOURMET
2.4.2024.

Poke bowls nisu novo jelo na gourmet sceni, ali su u posljednje vrijeme sve više popularne diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ovaj ukusni obrok potječe sa Havaja, a svoju je popularnost stekao iz nekoliko razloga – jednostavan je za napraviti te u samo jednoj zdjelici donosi razne sastojke koji su nutritivno bogati, a pri tome izgledaju super pomiješani zajedno. Jer, znamo da često estetski privlačno jelo odmah ima i bolji okus.


Foto: @thepantryistanbulPoke Bowl je kombinacija svježih sastojaka i egzotičnih okusa, a najčešće se u njemu nalaze komadi ribe, poput tune ili lososa, koji se mariniraju u umaku od soje i sezama te se poslužuju pored kuhane riže ili quinoe.

Taj spoj začinjen je još i raznolikim, svježim povrćem poput avokada, krastavaca, edamame graška i cherry rajčica. Ukratko, spoj sastojaka koje većina jako voli i koji su nam uvijek dostupni, što ga čini savršenim brzim jelom, a pri tome daje cjelodnevnu energiju.

Sarajevski restoran Kašahana uskoro otvara svoja vrata u ulici Čobanija, pod novim imenom – Kasha&Poke bowls. Kako i samo ime govori, u ponudi će osim njihovih već poznatih kaša imati i ovo egzotično havajsko jelo. Od 13. 4. 2024. zavirite na ovu lokaciju i otkrijte koja je vaša omiljena poke bowl kombinacija.

 

* * *
Naslovna fotografija: @costcutter
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno