U Sarajevu sada možete uživati u ukusnoj i zdravoj 'Ljubljenkaši' ili 'Čekaškaši' - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

U Sarajevu sada možete uživati u ukusnoj i zdravoj 'Ljubljenkaši' ili 'Čekaškaši'

Tekst:

Ana Rotim

GOURMET
3.8.2022.

Zdravi obroci koji su pripremljeni na takav način da se svaki zalogaj pretvara u jedinstvenu gastro avanturu bude u nama želju da se instant teleportiramo na mjesta koja nude upravo takvu hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Baš takvu lokaciju ovog puta pronašli smo u Sarajevu pod nazivom Kašahana. Naime, riječ je o restoranu zdrave hrane koji nudi širok izbor različitih jela, od neodoljivih kaši s raznim dodacima poput orašastih plodova ili svježeg voća pa sve do jedinstvenih hranjivih sendviča. Uz primamljive obroke, našu pažnju ukrali su i simpatični nazivi jela pa tako u ponudi možete pronaći 'ljubljenkašu' – kašu za zaljubljene ili pak 'inatkašu' – za one koje vole malo posebniju kombinaciju okusa. Uz nutritivno bogata jela napravljena od namirnica lokalnih proizvođača, Kašahana je mjesto gdje možete kušati i domaće energetske pločice za dodatni 'boost' energije.

 Kako biste otkrili sve okuse i uživali u rapsodiji okusa ukusnih ali i veoma zdravih obroka koji će vas ispuniti energijom zaputite se u Kranjčevićevu br. 13 i zavirite na ovo mjesto.  

 

* * *
Naslovna fotografija: @kasahana.sa 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno